26 saat sonra yaralı çıkarıldı

Helim Sarı, Yılmaz Erbek Apartmanı yıkıldıktan 26 saat sonra enkazdan yaralı kurtarıldı. Öte yandan İnci Okan'ın köpeği de UMKE tarafından enkazdan çıkarıldı.

GÜNDEM 31.10.2020, 18:01 31.10.2020, 18:02
26 saat sonra yaralı çıkarıldı

Helim Sarı, İzmir'in Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremde yıkılan Yılmaz Erbek Apartmanı'nın enkazı altından 26 saat sonra yaralı hâlde kurtarıldı.

İnci Okan'ın köpeği de kurtarıldı

Öte yandan 6,6 büyüklüğündeki depremde çöken binanın enkazı altında kalan ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) tarafından kurtarılan İnci Okan'ın köpeği de, yine aynı UMKE ekibi tarafından sağ çıkarıldı.

Bayraklı ilçesinde bulunan Rızabey Apartmanı'nın depremde çökmesi sebebiyle enkaz altında kalan ve UMKE ekibi tarafından kurtarılan 16 yaşındaki İnci Okan'ın köpeği de, "aynı yerde köpeğinin de olduğu" bilgisinin verilmesi üzerine arama çalışmaları sonucu yeri tespit edildi ve aynı UMKE ekibi İnci Okan'ın köpeğini de bulunduğu yerden çıkardı.

Köpeğin yanına kadar ulaşan ve enkaz altından çıkaran UMKE ekibi, İnci Okan'ın köpeğini, İnci'nin babasına teslim etti. İnci Okan'ın köpeğinin sağlık durumunun gayet iyi olduğu belirtildi.

Diğer taraftan, İnci Okan'ın köpeğinin kurtarılma anı ise UMKE ekipleri tarafından kayıt altına alındı.

Dün, Bayraklı ilçesinde bulunan Rızabey Apartmanı'ndan Sağlık Bakanlığına bağlı Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) yaklaşık 17 saat sonra 16 yaşındaki İnci Okan'ı enkaz altından çıkarmış, İnci Okan ekiplere köpeğinin de enkaz altında olduğunu söylemişti.

Yorumlar (0)