256 Mehmetçik dualarla Suriye’ye uğurlandı

TSK’nın sınır ötesi operasyonlarına katılmak için 256 askerimiz Barış Pınarı ile terörden temizlenen Suriye Rasulayn’a uğurlandı.

GÜNDEM 15.07.2021, 12:29 16.07.2021, 09:37
256 Mehmetçik dualarla Suriye’ye uğurlandı

Silvan Jandarma Komando Alay Komutanlığı’nda yapılmış olan törende saygı duruşunda bulunulup İstiklal Marşı okundu.

Silvan Jandarma Komando Alay Komutanı Jandarma Albay Fatih Yılmaz, törende yapmış olduğu konuşmada, her zaman milletin dualarının Mehmetçiğin yanında olduğunu ifade etti.

“Görevinizi başarıyla ve layıkıyla yerine getireceğinize dair inancımız tam”

Yılmaz yaptığı açıklamada, “Ülkemize dair terör tehdidini ortadan kaldırmak ve yanımızdaki coğrafyada mazlumlarını hakkını korumak, Türkiye Cumhuriyeti’nin bekasına karşı olan tehdit unsurlarının bertaraf edilmesine dair görevleri icra etmek için Rasulayn’a ve Suriye’ye görevlendirildiniz. Sizleri bu şanlı tarihimizden almış olduğumuz güç, milletimizin duaları ve güveniyle bu göreve yolluyoruz. Sizden önce bu görevi gerçekleştiren bütün Jandarma Genel Komutanlığı personeli gibi sizlerin de görevlerinizi başarıyla ve layıkıyla yapacağınıza dair inancımız tamdır.” dedi.

Silvan Jandarma Komando Alay Komutanı Jandarma Albay Fatih Yılmaz

“Yılmaz, komandoların ailelerin kendilerine emanet olduğunu söyleyerek, “Terörle mücadelede edinmiş olduğunuz tecrübeyle silah arkadaşlarınıza güveniniz tam olsun. Görevlerinizde önce emniyet ardından hareket prensibini hiçbir zaman unutmayın. Bu düşüncelerle Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere 15 Temmuz’daki milletimize ve devletimize dair hain kalkışmada canlarını veren şehitlerimiz başta olmak üzere bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize ise şifa dileklerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu.

3. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’nda görevli olan 256 personel aileleriyle vedalaştı ve Rasulayn’da görev yapan Silvan 2. Jandarma Komando Tabur Komutanlığı’ndan görevi teslim almak için dualarla uğurlandı.

Yapılan törene Silvan Kaymakamı Murat Öztürk de katıldı.

Yorumlar (0)