251 şehidimizin hikayesi 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nde anlatılıyor

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısında inşa edilen ve 8 salondan meydana gelen 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ziyaretçilerini ağırlıyor.

GÜNDEM 16.07.2021, 18:38 18.07.2021, 08:52
251 şehidimizin hikayesi 15 Temmuz Demokrasi Müzesi'nde anlatılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dün açılışını gerçekleştirdiği 15 Temmuz Demokrasi Müzesi’nde 15 Temmuz 2016 senesindeki hain darbe girişimini gelen ziyaretçilere özel görsel ve ses efektleriyle anlatılıyor ve halkın kahramanca kalkışmayı engelleyen 15 Temmuz ruhu tekrar hatırlatılıyor.

8 farklı müze salonundan oluşuyor

Ankara’nın Beştepe ilçesinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin karşısında inşası yapılan müze, “Türkiye’de ve dünyada darbeler”, “Karanlığa atılmak” , “Bir mermi tehdidi”, “Sela” , “İz bırakanlar” , “En uzun gece” , “Demokrasi nöbetleri” , “Şehitlere saygı” başlıklarının altında yer altına yapılmış olan 8 farklı müze salonundan meydana geliyor.

15 Temmuz’da yaşanılanların gelecek nesillere dijital bir şekilde aktarılmasını hedefleyen müzenin ilk kısmında, dünyadaki ve Türkiye’deki darbeler görsel ve yazılı şekilde anlatılıyor.

Ses ve ışık efektleriyle tankın altından geçiliyor

Müzede karanlık bir koridorda kırmızı bir çizgiyle simgelenmiş olan sonik hat bölümünde ise ziyaretçiler ışık ve ses efektlerinin eşliğinde tankın altından geçiyor.

Ardından ziyaretçiler, 15 Temmuz darbe girişiminin başlamasından önlenmesine dek olan süreçte yaşananları, video projektör ile adım adım canlandırılan “En uzun gece” salonunda takip edebiliyor.

251 şehidin hikayesi dinlenebiliyor

15 Temmuz’a direnen kahraman halkın, gazilerimizin ve şehit yakınlarının o gece yaşadıklarını özel bir prodüksiyon ile paylaşacak olduğu müzede ziyaretçiler, “Sela koridoru”ndan geçip 251 şehidin hikayesini dinleyebilecekleri bölüme ulaşıyor.

Yorumlar (0)