25. Dönem Kadın Polis Özel Harekat eğitimlerini tamamladı

500 Kadın Özel Harekatçının mezun olacağı, mezuniyet töreni Bakan Soylu’nun katılımıyla yapıldı.

GÜNDEM 15.01.2021, 22:39
25. Dönem Kadın Polis Özel Harekat eğitimlerini tamamladı

Emniyet Genel Müdürlüğü Havacılık Daire Başkanlığı, 25. Dönem Kadın PÖH Mezuniyet Töreni yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu mezuniyet törenine katılarak bir konuşma gerçekleştirdi.

“Terör örgütü PKK’daki kişi sayısı 320’nin altındadır”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye’nin senelerce terörle mücadele verdiğini ve 15 Temmuz’un ardından bütün o senelerin tecrübe ve kazanımının ardından yeni bir stratejiyle yeni bir gayret ortaya koyduğunu söyleyerek, “Bir dönemlerde bin 500 kişiyle adeta piknik yaparcasına kamp yapan terör örgütü PKK’nın bütünü bugün 320 kişinin altındadır. PKK bugün koluna kaldıracak durumda değildir. Eren Bülbül enselerindedir, Allah şahittir hepsinin hesabı görülecektir.” şeklinde konuştu.

“Devletin ve Diyarbakır annelerinin eli Kandil’in iki yakasındadır”

Soylu, “Kandil’deki o ahlaksız söylediklerinin herhangi bir hükmü yoktur. Devletimizin ve Diyarbakır annelerinin iki eli Kandil’in yakasındadır. Senede 5 bin kişi katılırdı terör örgütüne geçmiş yıllarda. Geçtiğimiz yıl ise yalnızca 52 kişi katıldı. Hiç merak edilmesin, kaçırdıkları, kandırdıkları o 52 kişiyi de geç olmaksızın onlardan kurtaracağız.” dedi.

Kadın polislerimizin bütün eğitimleri sona erdi

Polis teşkilatına yepyeni bir kuvvetin, gözleri ışıl ışıl 500 kadın polisimizin katıldığını ifade eden Soylu, “Bu evlatlarımızı tam 17 bin 602 adayın arasından seçtik. Şundan eminiz ki diğer evlatlarımız da bu emaneti hakkıyla taşırdı. Fakat en nihayetinde bir seçim gerçekleştirmemiz gerekliydi. Onlarla da inşallah başka vesilelerde buluşuruz. Burada bulunan kardeşlerimizin tamamı eğitimleri bitirdi. Polis meslek müfredatının yanında ileri seviyede atış teknikleri, arazi harekatı, keskin nişancılık gibi birçok konuda eğitimlerini tamamladılar.” dedi.

Kadın özel harekat polislerinin alkışlar alan tatbikatının ardından Bakan Soylu, düzenlenen törende dereceye giren ilk 6 öğrenciye sertifikalarını takdim etti.

Yorumlar (0)