241 kahramanımız, dualarla Suriye'ye gönderildi!

241 kahraman komando, Suriye Barış Gücü Harekâtı dâhilinde Adıyaman'dan dualarla ve tekbirlerle gönderildi.

GÜNDEM 30.11.2020, 14:40
241 kahramanımız, dualarla Suriye'ye gönderildi!

Adıyaman İl Jandarma Komutanlığına bağlı olan Özel Harekât Tabur Komutanlığında görev yürüten 241 kahraman komando için bugün tören düzenlendi. Söz konusu komandolar, Suriye Barış Gücü Harekâtı dâhilinde dualarla ve tekbirlerle gönderildi. 

"Korkmadan çalışacağız"

Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, törende önemli açıklamalarda bulundu. Yeşilyurt, şanlı Türk bayrağını gökyüzünde sonsuza kadar dalgalandırmak amacıyla şimdiye dek olduğu gibi korkmadan çalışılacağını ifade etti.

"Zafer yolda"

Kutsal mücadelede zafer elde edileceğine inandığını belirten Yeşilyurt, Türk bayrağından alınan güç, Türk milletinin duası ve sevgisiyle jandarma komandoların her görevi başarıyla tamamlayabileceğine yönelik inancın tam olduğuna dikkat çekti. 

Yeşilyurt, Suriye Barış Gücü Harekâtı dâhilinde görev yürütecek olan kahraman komandolara başarılar diledi.

"Mazlumların umudu haline geldik" 

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, Türkiye'nin yalnızca kendi milletinin umudu olmadığını, aynı zamanda tüm mazlumların umudu haline geldiğini söyledi.

"Destanlar yazıldı"

Vali Çuhadar, kahraman ordu tarafından Suriye'de destanlar yazıldığını ve söz konusu destanların Türk tarihine altın harflerle geçeceğini belirtti.

"Zalimlere korku salınıyor"

Mazlumlara umut verildiği, zalimlere ise korku salındığını aktaran Çuhadar, gözyaşı ve kanın hâkim olduğu coğrafyaya 241 kahraman komandonun bugün gönderileceğini söyledi. 

El-Bab şehrine gönderildiler

Özel Harekât Tabur Komutanlığında gerçekleştirilen törende komando marşının okunduğunu, ardından 241 kahraman için kurbanların kesildiği görüldü. Suriye Barış Gücü Harekâtı dâhilinde görev yürütecek olan komandolar, ailelerine veda etti. Kahramanlar, sirenlerle birlikte El-Bab şehrine gönderildi. 

Söz konusu törene, Adıyaman İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt ve Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ın yanı sıra Belediye Başkanı Süleyman Kılınç,  İl Müftüsü Mehmet Taşcı, Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Turgut, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder de katılım gösterdi.

Yorumlar (0)