24 Temmuz'a sayılı günler kala vatandaşlar Ayasofya'ya akın etti

Danıştay'ın Ayasofya'nın tekrar cami olarak ibadete açılması kararıyla birlikte 24 Temmuz'daki ilk namazın kılınacağı tarihi büyük bir heyecanla bekleyen vatandaşlar Ayasofya'da fotoğraflar çekip şükür namazı kıldı.

GÜNDEM 11.07.2020, 23:03
24 Temmuz'a sayılı günler kala vatandaşlar Ayasofya'ya akın etti

Ayasofya'nın 86 yılın ardından tekrar cami olarak ibadete açılmasıyla birlikte vatandaşlar Ayasofya Meydanı'na akın etti.

Vatandaşlar tarafından ilk namazın 24 Temmuz 2020 tarihinde kılınacağı Ayasofya'da fotoğraflar çektirip sosyal medya üzerinde 'hayırlı olsun' mesajlarıyla ve dualarla paylaştı.

Ayasofya'dan dünyaya 'Hayırlı olsun' fotoğrafları...

Danıştay tarafından Ayasofya'nın tekrar camiden müzeye dönüştürülmesine ilişkin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararının iptal edilmesinin ardından vatandaşlar Ayasofya camisine çok daha yoğun bir şekilde gelmeye başladı. 

Ayasofya önünde şükür namazı kılındı

Bazı vatandaşlar cami önünde polis tarafından alınan önlemlerden ötürü namazlarını meydandaki çim alanda kıldı. Kimi vatandaşlar ise Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması nedeniyle şükür namazı kıldı.

Meydandaki yüzlerce vatandaş sosyal medyada şu aralar en çok paylaşılan fotoğraflardan olan Ayasofya Camisi'nin fotoğrafına bir yenisini daha ekledi ve fotoğraflarda dualar ve hayırlı olsun temennilerinde bulundu.

Yorumlar (0)