23 Nisan bu yıl nasıl kutlanacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de etkisini gösteren yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın nasıl kutlanacağı merak ediliyordu. İşte ayrıntılar...

GÜNDEM 15.04.2020, 10:25
23 Nisan bu yıl nasıl kutlanacak? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında uzaktan eğitim uygulamasına geçildi. Özellikle ilköğretim öğrencilerinin, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı nasıl kutlayacağı merak konusu oldu. 

Sokağa çıkmaları yasak getirilen çocuklar evlerinde kalacak. Anıtkabir avlusunda geçen senelerde olduğu gibi öğrenci grupları bulunmayacak. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk öncülüğünde Ata'nın huzuruna çıkacak heyetin ise az sayıda kişiden meydana gelmesi ve sosyal mesafe kuralına uyulması planlanıyor. 

TBMM Genel Kurulu'nda 23 Nisan özel oturumu yapılacak

Birinci Meclis'te törenlerin düzenleyip düzenlenmeyeceği henüz kesinlik kazanmadı. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda 23 Nisan özel oturumu gerçekleştirilecek. Genel Kurul'da sosyal mesafe kurallarının uygulanması bekleniyor. Her sene 23 Nisan akşamı gerçekleştirilen resepsiyon ise bu sene düzenlenmeyecek. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) açılışının 100'üncü yılı için planlanan törenler iptal edilmişti. Meclis Başkanı Mustafa Şentop, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "23 Nisan 2020 perşembe akşamı saat 21:00'de tüm Türkiye'yi evlerinde ve balkonlarında bayraklarıyla 100. yıl coşkusunu İstiklal Marşı'nı söyleyerek kutlamaya çağırıyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Televizyonlarda saat 21:00'de İstiklal Marşı'nın okunacağı düşünülüyor.

TRT ve EBA TV'de etkinlikler olacak

Okullarda hazırlanan 23 Nisan gösterileri ise başka bir zaman telafi edilecek. Evlerde çocuklara 23 Nisan sevincini yaşatacak etkinlikler, TRT ve EBA TV'de yayınlanacak. Öğretmenler, velilerden 23 Nisan coşkusunu yaşatacak etkinlikler düzenlemelerini talep edecek. 

TRT'de 23 Nisan Çocuk Şenliği bu sene farklı bir formatta gerçekleştirilecek. Türkiye'nin dört bir yanından çocukların göndereceği videolara, şenlik özel yayınında yer verilecek.

Yorumlar (0)