214 bin TL'ye otomobil aldı, polisin telefonuyla hayatının şokunu yaşadı

İstanbul'da otel işletmeciliği ile uğraşan Beyhan Kılıçaslan, Ordu'da 214 bin liraya aldığı otomobil ile hayatının şokunu yaşadı. 

GÜNDEM 29.01.2022, 13:21 29.01.2022, 13:23
214 bin TL'ye otomobil aldı, polisin telefonuyla hayatının şokunu yaşadı

Aracı aldıktan 10 ay sonra polis ekiplerinden gelen telefonla otomobilin çalıntı olduğunu öğrenen Kılıçaslan, aracın şase ve motor numaralarının farklı bir araçtan alındığı ve söz konusu aracın ‘change’ araç olduğunu fark etmesiyle ikinci bir şok daha yaşadı.

214 bin liraya aldığı araç başına bela oldu 

İstanbul'da otel işletmecisi olan Beyhan Kılıçaslan, geçen yılın nisan ayında arkadaşı ile beraber Ordu’ya gitti. Dönüş hazırlığı esnasında, Ordu’da ekspertiz olan arkadaşının işletmesine gelen Ş.V., otomobilini satmak istediğini ifade etti. Babasına bir araç almak isteyen Kılıçaslan, 214 bin liraya anlaşarak aracı satın aldı. Sigorta ve ekspertiz kayıtlarından olumlu haber alan araç, İstanbul’a geldikten 10 ay sonra, polis ekiplerinden gelen telefon sonrasında çalıntı olduğu şüphesiyle incelemeye alındı. Detaylı ekspertiz ve hasar incelemesi için 2 bin TL veren Kılıçaslan, otomobilin çalıntı olduğunu fark edince adeta hayatının şokunu yaşadı. Satın aldığı araca sigorta ve muayene yaptıran Kılıçaslan, Hakkari'de yanan farklı bir aracın motor ve şase numarasının, aldığı araca monte edildiği haberini aldı. Sadece 10 ay kullandığı otomobilin change oluğunu fark eden Kılıçaslan'ın otomobiline tedbir konuldu.  

"Çok komik bir olay"

Beyhan Kılıçaslan, “Ordu'ya bir arkadaşım ile gezmeye gittim. Arkadaşımın ekspertiz işletmesi vardı ve oraya bir araç geldi. Otomobili satıyoruz, almak ister misiniz dediler. Ben de babam için araba bakıyorduk, alalım dedik. Orada hemen ekspertizini yaptırdık. Ardından notere gidip satışını gerçekleştirdik. Öncesinde hasar kayıt sorgularını bakmıştık. İnsanlar nasıl araç alıyorsa o şekilde ben de araç aldım. İstanbul’a geldiğimizde aracı babamın adına yaptırdım, plakasını değiştirdim, sigorta ve kaskosu da yapıldı. Sadece 10 ay aracı kullandıktan sonra emniyetten bizi aradılar. Araçla beraber karakola gelmeniz lazım dediler. Karakola gittiğimiz zaman aracın change olduğunu, şase ve motor numaralarının değiştirildiği şüphesinin olduğu belirtildi ve araca el koyuldu. Kendi ellerimizle aracı götürdük. Aracın, İstanbul Teknik Üniversitesinde kriminal araştırmaya gireceğini belirttiler. İncelemenin ardından polis memuru, aracın change olduğunu söyledi. O zaman aracı 214 bin liraya almıştım. Piyasası şu an 400-500 bin civarında. Devlet kurumlarına güvenip aldık fakat çalıntı çıkıyor. Çok komik bir olay. Aracı tekrar bizden geri aldılar” değerlendirmesini yaptı. 

“Bütün yasal yollara başvuracağız” 

Avukat Boybey Çelik, “Dosyayla ilgili öncelikle henüz tamamlanmış bir soruşturma yok. Emniyet müdürlüğü tarafından Gaziantep’te süren bir soruşturma var. Bu soruşturma çerçevesinde, araç burada olduğu için yazılan bir talimat neticesinde araç, müvekkilimden teslim alınarak İstanbul Teknik Üniversitesi’nde incelemeye alındı. Biz yalnızca aracı verdik fakat olayla ilgili olarak daha ayrıntılı bir dava yok. Şu an soruşturma aşamasında olduğu için soruşturmanın olgunlaşmasını bekliyoruz. Bu sebeple müvekkilimin bir mağduriyeti var. Bununla ilgili olarak biz her türlü yasal yollara başvuracağız.” açıklamasını yaptı.

Yorumlar (0)