208 yeni ev, depremzedelere teslim edildi!

Yaklaşık 2 yıl önce Elazığ ile Malatya’yı derinden yaralayan ve 41 kişinin yaşamını yitirdiği 6,8 büyüklüğündeki depremde evleri ağır hasar gören depremzedeler, yeni konutlarına kavuştu. 

GÜNDEM 06.04.2022, 17:02 07.04.2022, 09:16
208 yeni ev, depremzedelere teslim edildi!

2020 yılının ocak ayında meydana gelen büyük depremde 41 kişi enkaz altında yaşamını yitirmiş yüzlerce kişi de yaralı olarak hastanelere kaldırılmıştı. 6,8 büyüklüğündeki deprem, evlerde de ağır tahribat yarattı. Yapılan incelemelerde Elazığ ve Malatya’da toplam 20 binden fazla evin ağır hasarlı olduğu tespit edildi. 


 

Elazığ’da 24 bin 83 yeni konutun inşa çalışmalarında son aşamaya gelindi

Yaşanan acılar hala hafızalardaki yerini korurken, depremzedelerin yüzü uzun bir aradan sonra yeniden güldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla yaklaşık 2 senedir bölgedeki inşası devam eden konutlar tamamlandı ve anahtar teslimine geçildi. Elazığ’da 24 bin 83 yeni konutun yapılması için yürütülen çalışmaların artık son aşamaya geldiği ve yüzde 90’ının bitirildiği açıklandı. Depremde evleri zarar gören binlerce vatandaş da konutlarına kavuştu. 



Hak sahipleri için gerçekleştirilen kura çekimi, depremin merkez üssünde yapıldı

Hak sahiplerinin katıldığı kura çekimi ise, depremin merkez üssü olarak ön plana çıkan Sivrice’de yapıldı. Kura çekimi neticesinde 208 yeni konutun daha anahtar teslimi gerçekleştirildi. Yeni konutlarına kavuşan depremzedeler büyük bir mutluluk yaşarken, çalışmaların tamamlanmasına emeği geçen herkese teşekkür ettiler. 

Yorumlar (0)