2021, 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı' olarak kutlanacak

İstiklal Marşı'nın 'Milli Marş' olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümüne denk gelmesi münasebetiyle 2021 yılının 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı' olarak kutlanmasına yönelik Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından bir genelge yayınlandı.

GÜNDEM 06.03.2021, 09:29 06.03.2021, 09:56
2021, 'Mehmet Akif ve İstiklal Marşı Yılı' olarak kutlanacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan genelgeye göre 2021 yılı süresince bütün kamu kurum ve kuruluşları, İstiklal Marşı'nın anlamını ve Kurtuluş Savaşı'nın önemini anlatmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleyecek.

Bugünkü Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan 2021/6 sayılı genelgede, kurtuluş savaşının en zorlu dönemlerinde Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı'nın, 12 Mart 1921'de Milli Marş olarak kabul edildiği vurgulandı.

Resmi Gazete'de yayımlandı

Büyük zorluklar altında kazanılmış bağımsızlık savaşının en özel ifadesi olan Milli Marş'ın, ülke genelinde bütün milleti aynı benlik ve kimlik çerçevesinde bir araya getirdiğinin dikkat çekildiği genelgede, "Milli Mücadele'nin en önemli belgelerinden olan İstiklal Marşı'nın Milli Marş olarak kabul edilişinin 100. yıl dönümü olması sebbiyle, 4/5/2007 tarihli ve 5649 sayılı Kanuna 24/12/2020 tarihli ve 7261 sayılı Kanunla eklenen geçici 1'inci madde uyarınca, 2021 yılı İstiklal Marşı Yılı olarak kabul edilmiştir." denildi.

Çeşitli etkinliklerle kutlanacak

Milli Şair Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın ‘Milli Marş’ olarak kabul edilişinin 100’üncü yıl dönümüm devlet kamu, kurum ve kuruluşlarınca 2021 yılı süresice çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Genelgede yıl boyunca düzenlenecek olan etkinliklerin, İstiklal Marşı'nın Kabul Edildiği Günü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Hakkında Yönetmelik ile oluşturulan Merkez Yürütme Kurulunca yürütüleceği ve koordine edileceği ifade edildi.

Gerçekleştirilecek olan etkinliklerden Cumhurbaşkanlığınca belirleneceklerin, Cumhurbaşkanlığı bünyesinde yapılabileceği açıklanan genelgede, etkinliklere ilişkin logo, afiş, duyuru, davetiye, ilan ve benzeri belge ve görsel dokümanların Kurul tarafından belirlenerek kurumsal kimliğe uygun şekilde hareket edileceği bildirildi.

Genelgede yer alan bir başka ifade de ise bu kapsamda yapılacak etkinlik ve proje giderlerinin ilgili kamu kurum ve kuruluşlarınca karşılanacağı belirtildi.
 

Yorumlar (0)