2020'de Türkiye'deki muhtar sayısı

"Türkiye'de kaç muhtar var?" ya da "Türkiye'de ne kadar muhtar var?" sorusunun cevabını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye genelinde 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 50 bin 278 mahalle ve köy muhtarı görev yapmaktadır" dedi.

GÜNDEM 22.01.2020, 13:54 22.01.2020, 14:04
2020'de Türkiye'deki muhtar sayısı

Türkiye'deki muhtar sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun soru önergesine verdiği cevapla öğrenildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Türkiye'de kaç muhtar var?" sorusunun cevabıını açıklarken, Türkiye genelinde 50 bin 278 mahalle ve köy muhtarının görev yaptığını kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun muhtarlarla ilgili soru önergesine yazılı cevap verdi.

Muhtar ödeneklerinin 2002 yılında 97 lira olduğunun altını çizen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugüne kadar yapılan düzenlemelerle bu miktarın 1 Temmuz 2019 tarihi itibarıyla 2 bin 26 lira 77 kuruşa yükseltildiğini kaydetti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye genelinde 2 Eylül 2019 tarihi itibarıyla 50 bin 278 mahalle ve köy muhtarının görev yaptığını belirtti.

Muhtarların en önemli talepleri arasında yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) primlerinin devlet tarafından ödenmesinin 1 Mayıs 2017 tarihinde yapılan düzenlemeyle yerine getirildiğini hatırlatan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, muhtar ödeneklerinde yüzde 43,5 artış sağlandığını hatırlatmasında bulundu.

Yorumlar (15)
Gerçekçi 3 yıl önce
Syn Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'de on milyon işsiz var diyor,her muhtara bir müdür atanırsa işsizlik biter diyor. Türkiye'de 50bin278 muhtar olduğuna göre 10 milyon nasıl bitiyor ?
kemal sever 3 yıl önce
kemalll bey hesap uzmanı olduğu için çok görmemek gerek 1 yardımcı dememiştir o her muhtara 200 yardımcı verirse işsizlik büyük ölçude biter ah kemal ah yine yaptın yapacağını
Hakan 3 yıl önce
Köyler dışında muhtarlıklar acilen kaldırılmalı. Her yer israf
Abdülrahim 3 yıl önce
Çok güzel harika ben vatandaş olarak sayın bakan a bir bir şey sunmak istiyorum
Mesela yeni muhtar adaylar yüksek lisans insan lardan olsa en azından 50 bin insan a iş imkanı sağlamış olur
Bu insanlar lise mezunu da olabilir
Muharrem umunc 3 yıl önce
Kilicdaroglunun onerisi her muhtara bir kalem muduru atanmasiyla işsizlige care bulunacagini soylemis 50 bin muhtar turkiye genelinde gorev yapiyor buna gore her muhtara 200 adet kalem muduru atanmasi lazim kilicdaroglu her halde matematik bilmiyor
İbrahim. 3 yıl önce
Ben 19 senede çok şeyler başarıldığına inanıyorum
Onca engellere rağmen
Cumhurun seçtiği 15 temmuz dan sonra daha
Dik yürümeye başladı
Laf üreten ABD ye köleliği tercih edenler
Cumhurun önünden çekilin gölge etmeyin
Bilenle bilmeyen bir olmaz
Cumhur ittifakı cumhurun partisi
Cumhura hizmet etmek isteyen gelsin
Cumhur birlikte güçlü olur
İlk kurulduğunda cumhur
Billik te zorlukları
Aştı sıra bizde.
ali 2 yıl önce
dogru söylüyon satmadık yer kalmadı
Uğur Bekçe 3 yıl önce
1 muhtara 200 kalem müdürü atarsak kılıçdaroğlunun hesabı tutar
DÜRÜST 3 yıl önce
bir de emekli muhtarlarımız var onları da işin içine katarsak olabilir yada emekli milletvekilleri var onlara da bi danışman emekli bürokratlar var onlara da bi danışman çok görmemek gerek kemaaallll beyyy kafa oyun kağıdına çalışıyor o da her oyunda yeni açın diyor bak nasıl pandemi de işler açılıcak diyor:))
ali baba. 3 yıl önce
ülkeyi yönetmek isteyen kafaya bak.sen iktidar olursan amerika sevinir israil feto pkk tüm terör örgütleri o yüzden millet sana iktidar yüzü vermez. darbede bitti milletin sayesinde. e ne yapacak chp. taşnak hincak gibi partiye dönüşecek. 1915 de bırakılan Boşluğu hdp ile dolduracak. daha sonrası. kendileri bilecek. mustafa kemal yolumu hainlerin yolumu tercih yap. chp gönüllü dostlar. bu yönetim mandacı ve ihanet içinde bocalayan tayyip gitsin de ne olursa olsun diyen kelaynak gibi tükenen varlıklar. yazıklar olsun.
Bütün Yorumları Görmek İçin Tıklayın