2 polisi şehit eden saldırgan etkisiz hale getirildi

Şanlıurfa'da tabancayla ateş ederek 2 polis memurunu şehit eden saldırgan, kaçmaya çalıştığı esnada öldürüldü.

GÜNDEM 10.03.2022, 18:16 11.03.2022, 18:05
2 polisi şehit eden saldırgan etkisiz hale getirildi

İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi personelleri tarafından dün Haliliye ilçesinde izlemeye alınan otomobilden ateş ederek 2 polis memurunu şehit eden Mehmet Aslan adlı saldırganın, Kaynaklı köyü civarında olduğuna yönelik bilgiye ulaşıldı.

'Dur' ihtarına uymadı

Bölgeye intikal eden emniyet mensuplarını gören Aslan, 'dur' ihtarına uymadı ve kaçmaya başladı. Kaçtığı esnada da güvenlik güçlerine rastgele ateş açan Aslan, yaşanan çatışmada öldürüldü.

Aslan'ın cansız bedeni inceleme için morga nakledildi.

Cinayet suçu gerekçesiyle 9 sene hapis yattığı belirten Aslan'ın, ruhsatsız silah bulundurma, mala zarar verme, gasp, tehdit, yaralama gibi çok sayıda suçtan kaydı olduğu öğrenildi.

Süleyman Soylu'dan açıklamada

İçişleri Bakanı Soylu, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden konuya dair gerçekleştirdiği paylaşımda, "İki kahraman polis memurumuza alçak bir şekilde silah sıkan hain, emniyet güçlerinin operasyonu sonucu etkisiz hale getirildi. Şehit polislerimizin kanı yerde kalmadı." dedi.
 

Ne olmuştu?

Haliliye ilçesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlar ve Kaçakçılıkla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından dün takibe alınan otomobilden ateş edilmiş, saldırıda yaralanan polis memuru Cemal Bozkurt ve komiser yardımcısı Abdullah Yasir Binici şehit düşmüştü.

Yorumlar (0)