2 kişinin yanarak öldüğü Kalemler'de, evlerin yıkımına başlandı

Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınında, 2 vatandaşın yanarak hayatını kaybettiği ve birçok evin küle döndüğü Kalemler Mahallesi’nde, yangından zarar gören evlerin yıkımına başlandı. İş makinelerinin yıktığı evlerin moloz yığınları, kamyonlara yüklendikten sonra mahalleden taşındı. 

GÜNDEM 04.08.2021, 16:45 05.08.2021, 09:07
2 kişinin yanarak öldüğü Kalemler'de, evlerin yıkımına başlandı

1 hafta önce Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangını devam ediyor.

Yangından en çok etkilenen mahallelerden biri olan Kalemler Mahallesi’nde 65’e yakın ev yanarak küle döndü. Yangının ardından evlerine dönen vatandaşlar, tahribattan kalan eşyalarını yanlarına alarak bölgeden ayrıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığının gönderdiği ekipler, hasar gören binaları belirleyerek tek tek işaretledi. 

İş makineleri, evleri yıkmaya başladı

Yangın bölgesini geçtiğimiz günlerde ziyaret eden ve havadan incelemeler yapan, daha sonra açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir ay içinde yanan evlerin yapımına başlanacağını duyurmuştu. Yapılan açıklamadan sonra ekipler, mahalleye ilk kazmayı vurdu. İki iş makinesi, mahalleye gelerek hasar gören evleri yıkmaya başladı. 

65’e yakın ev yandı

Mahallede kayıp olarak aranan 60 yaşındaki Fahri Yiğit Okur ile Alman eşi 58 yaşındaki Andire Yiğit Okur'un cansız bedenleri, çiftin evlerine 300 metre uzaklıkta yanan ormanlık alanda bulunmuştu. 

Yaşananlar ilgili mahalle sakini Adem Özer, şunları söyledi:

“Evimiz çok hasar gördü, yıkıldı. 65’e yakın ev yandı. Arabası yananlar var. Eridik, kül olduk, bittik. Cumhurbaşkanımız buraya geldi, eskisinden daha iyi yapacaklarını belirtti. Kendisine teşekkürlerimizi iletiyoruz. Üzülmememizi söyledi bize. Vatandaşların çok fazla ilgisi oldu. Köye gelen herkese teşekkür ederim. Mağdur bırakmadılar bizi. Ayran, ekmek, su, ayakkabı gibi birçok şey getiren oldu. Bir vatandaşımız, poşetin içerisine bir paket çay, makarna ve iki kaşık koymuş getirmiş. Şu an için bir problemimiz yok” 



Yorumlar (0)