2 bin avukat toplanıp baro kurabilecek!

AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Ankara, İzmir ve İstanbul için üye sayısı 5.000'den fazla olan barolarda 2.000'den fazla avukatın toplanıp baro kurabileceğini bildirdi.

GÜNDEM 30.06.2020, 13:59 30.06.2020, 14:06
2 bin avukat toplanıp baro kurabilecek!

Baro düzenlemesine göre Ankara, İzmir ve İstanbul için üye sayısı 5.000'den fazla olan barolarda 2.000'den fazla avukat toplanıp baro kurabilecek.

Konuya ilişkin açıklama AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan'dan geldi. 

"Avukatların barolarla irtibatları koptu"

AK Parti Grup Başkanvekili Özkan, baro düzenlemesinin 28 maddeden meydana geldiğini belirterek, son 20 senede avukat sayısının artış gösterdiğini ve özellikle Ankara, İzmir ve İstanbul'da avukatların baro ile irtibatlarının koptuğunu ifade etti. 

Özkan, Devlet Denetleme Kurulu (DDK) ile diğer örgütler tarafından hazırlanan raporların ve eski kanun tekliflerinin değerlendirildiğinin ve sivil toplum kuruluşları, akademisyenler, hukuk dernekleri ve tüm avukatların fikirlerinin alındığını söyledi.  

"2.000'den fazla avukat birlikte baro kurabilecek"

Ankara, İzmir ve İstanbul için üye sayısı 5.000'den fazla olan barolarda 2.000'den fazla avukatın toplanıp baro kurabileceğini belirten Özkan, 2 bin avukatın toplanarak oluşturacağı baronun, 72 şehirdeki barodan daha büyük olması manasına geldiğine dikkat çekti. 

Özkan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) delegasyonunda yeni bir düzenleme yapılacağını ve her baronun Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulu'nda üç delege ve bir başkanla temsil edileceğini kaydetti.

Seçimler ne zaman yapılacak?

Baro organlarının seçiminin Ekim ayının ilk haftasında yapılacağını aktaran Özkan, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Genel Kurulu'nun Aralık ayında yapılacağını, seçimlerin barolar için 2 senede bir, birlik için ise 4 senedir bir yapılacağını söyledi. 

Cübbe zorunluluğu var

Özkan, 49'uncu maddenin cübbe zorunluluğu getirdiğine dikkat çekti. 

Önceden avukatların başörtüsü ve eteği nedeniyle linçe uğradığını, kadın avukatların bu konuda mağduriyet yaşadığını, cübbenin altına ne giyildiğinin kimseyi ilgilendirmediğini belirtti.

Özkan, avukatların hayat tarzlarını, inançlarını ve görüşlerini baskı altında tutan bir anlayışı önlemek için cübbenin zorunlu hale getirildiğini kaydederek, bunu dışından bir kıyafet zorunluluğu getirilmediğini de ekledi.

Yorumlar (0)