2 ay evvel elveda denilen palamut sürpriz yaptı

Fırtınanın sonrasında Karadeniz'e açılan balıkçılar, palamut sürprizi ile mutlu döndü. Ağları tarafından yakalanan palamutla karaya dönen balıkçılar, sevilen balıkla tezgahlarını süsledi.

GÜNDEM 13.03.2021, 22:55 14.03.2021, 16:47
2 ay evvel elveda denilen palamut sürpriz yaptı

Pazar günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasından evvel balıkçıların tezgahlarına misafir olan palamut, görenleri bir hayli şaşırttı. Balıkçılar, efsanenin geri döndüğünü dile getirdi. 2 aylık bir aradan sonra yeniden tezgahlarda yerini alan palamut balığı, yurttaşların en fazla satın aldığı balıklarda ilk sıraya yerleşti.

"Efsane geri döndü"

Saathane Meydanı'nda balık satarak geçimini sağlayan Kurtça Aydın, "An itibarıyla balık piyasası çok iyi bir durumda. Yarın sokağa çıkma kısıtlaması olduğu için bugünden bol bol alışveriş yapanlar oldu. Barbun, hamsi, mezgit, palamut satıyoruz. An itibarıyla daha çok barbun, istavrit ve mezgit satılıyor. Nisan ayında bu saydığım balıkları bulamayız. Şu anda fiyatlar oldukça makul. Palamut 2 aydan bu yana yoktu. Efsane geri döndü. Palamut sürekli geziyor, hiç ummadığımız bir anda ağımıza takılıyor. Hem büyük hem de güzel. Bunlar göç balığı olarak biliniyor. Tezgahta palamut gören yurttaş şaşırıyor." dedi.

Yurttaşlar ise palamudun yeniden tezgahlara dönmesi sebebi ile mutlu olduklarını, çok sayıda alarak stok yaptıklarını dile getirdi.





Yorumlar (0)