2 aile daha evladına kavuştu

Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yapan iki aile daha, güvenlik güçlerinin ikna çabaları sonucu evlatlarına kavuştu. Alkan ve Alptekin aileleri, yıllar sonra çocuklarını bağırlarına bastılar.

GÜNDEM 27.02.2020, 12:11
2 aile daha evladına kavuştu

Diyarbakır HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan iki aile daha, güvenlik güçlerinin ikna çalışması sonucu evlatlarına kavuştu.

Ailelerin de desteğiyle yürütülen ikna çalışmaları sonucu bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan teröristler, güvenlik güçlerine teslim olarak hem canlarını kurtarıyor hem de ailelerine büyük acılar yaşatmıyorlar.

Diyarbakır, İzmir ve Mardin İl Jandarma komutanlıklarının yürüttüğü ikna çalışmaları sonucu dün bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan ve güvenlik güçlerine teslim olan 5 teröristten "Hevi Çiyan" kod adlı terörist Halise Aptekin ile "Çektari Çiyayi" kod adlı Mehmet Emin Alkan, Diyarbakır'da aileleriyle buluştu.

Diyarbakır ilinin Çınar ilçesinden 5 yıl önce 16 yaşında dağa zorla kaçırılan kardeşi Mehmet Emin Alkan için oturma eylemi yapan ağabey Mehmet Nur Alkan ile Mardin ilinin Dargeçit ilçesinden gelerek 6 yıl önce kandırılıp dağa götürülen kızı 32 yaşındaki Halise Alptekin için oturma eylemi yapan anne Şahize Altınkaynak'a müjdeli haber verildi.

Diyarbakır Jandarma Komutanlığına gelen anne Cahide Alkan ve ağabey Mehmet Nur Alkan Mehmet Emin Alkan'a, anne Şahize Altınkaynak da yıllardır hasret kaldığı kızı Halise Alptekin'e sarıldı ve gözyaşı döktü.

Evladına kavuşan aile sayısı 12'ye ulaştı

Bölücü terör örgütü PKK'ya eleman temin etmek için HDP tarafından kandırılarak çocuklarının dağa götürüldüğüne inanan aileler, HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapmaya başlamış, zamanla "evlat nöbeti" ismi verilen oturma eylemine çok sayıda yeni aileler eklenmişti.

"Evlat nöbetinde" evladına ilk kavuşan anne Hacire Akar olmuştu. (1)

Hacire Akar'dan sonra anne Hatice Ceylan, 4 yıl önce dağa kaçırılan oğlu Cafer'e; (2)

Hüsniye Kaya, bölücü terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarından kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan kızı Mekiye Kaya'ya; (3)

Babaanne Halime Kadran torunu İbrahim Halil Kadran'a; (4)

Baba Metin Açan oğluna; (5)

Baba Nizamettin Eşrefoğlu ve anne Aslıhan Eşrefoğlu 5 yıllık hasretin ardından oğullarına; (6)

Anne Gevriye Ayhan da 5 yıl süren ayrılığın ardından güvenlik güçlerine teslim olan kızı Pelda'ya kavuşmuştu. (7)

Volkan Aslan da Erzurum İstihbarat ve Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlükleri tarafından yürütülen ikna çalışmaları sonucu PKK terör örgütünden kaçarak Şırnak ilinin Silopi ilçesinde dün güvenlik güçlerine teslim olmuştu. (8)

Emniyet ve istihbaratçıların yardımıyla bölücü terör örgütü PKK'dan kaçan Ö.Ç. de, 5 yıllık hasretin ardından Batman Emniyet Müdürlüğünde anne ve babasıyla buluşmuştu. (9)

Evlat nöbetindeki Muhteber Birlik de, Mardin’in Nusaybin ilçesi sınır hattında güvenlik güçlerine teslim olan oğlu Veysi Birlik'e kavuşmuştu. (10)

Son olarak anne Cahide Alkan ve ağabey Mehmet Nur Alkan, güvenlik güçlerine tslim olan Mehmet Emin Alkan'a, (11)

Anne Şahize Altınkaynak ise yıllardır hasret kaldığı kızı Halise Alptekin'e kavuştu. (12)

Böylelikle Diyarbakır'da HDP il binası önünde oturma eylemi yapan ailelerden evladına kavuşanların sayısı 12'ye yükseldi.

Yorumlar (0)