195 DEAŞ'lı hapishanelere götürüldü!

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) askerlerinin, 195 DEAŞ'lı teröristi yakalayıp yeniden hapishanelere götürmesine ait görüntüler ortaya çıktı.

GÜNDEM 19.10.2019, 09:54 19.10.2019, 10:24
195 DEAŞ'lı hapishanelere götürüldü!

Terör örgütü YPG, Türkiye'nin (TSK) Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı'nı başlatmasının ardından hapishanelerdeki DEAŞ militanlarını serbest bırakmıştı. O teröristlerden 195'i Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli ordusu (SMO) askerleri tarafından yakalandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yabancı basın mensuplarına bahsettiği DEAŞ'lı teröristlerin görüntüleri ortaya çıktı. Söz konusu görüntülerde yakalanan DEAŞ'lı teröristlerin yeniden hapishanelere götürüldüğü fark ediliyor.

Erdoğan ne demişti?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde yabancı gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

"DEAŞ ne kadar kuvvetli bir tehdit olarak devam ediyor sizce?" sorusu üzerine Erdoğan, şunları söylemişti:

"Bu konuda rivayet çok. Çünkü biliyorsunuz DEAŞ'lıların yerleştirildiği cezaevlerinin sayısı da çok. Ama bunlara cezaevi demek için de bin şahit lazım. Bazıları gerçekten cezaevi gibi, bazıları ise adeta açık hava cezaevi gibi, bazıları çadır kent gibi, böyle bir garip bir şey. Maalesef DEAŞ üyesi veya aileleri olarak bunlar serbest bırakıldı ve bu sayının 750'ye yakın olduğu söyleniyor. Böyle bir durum söz konusu. Bunların içerisinde 195 de şu anda yakalanan var. Biz bunların içerisindeki Türkleri kendi cezaevlerimize alacağız ve orada yargılama süreçleri yapılacak. Bunun dışındakileri de kendi ülkeleriyle görüşmeleri yapıp ülkelerine gönderme çalışmaları olacak. Ondan sonra da kendi ülkeleri bu konudaki kararlarını versinler."

Yorumlar (0)