19 Mayıs'ta ilk tören Anıtkabir'de yapıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla beraberindeki heyetle birlikte Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı.

GÜNDEM 19.05.2023, 10:07 19.05.2023, 13:38 Şeyda Gül
19 Mayıs'ta ilk tören Anıtkabir'de yapıldı

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanıyor. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu ve beraberindeki komuta kademesi gençlerinde eşliğiyle birlikte Anıtkabir’de ziyarette bulundu. Bakan Kasapoğlu’nun Atatürk'ün mozolesine çelenk sunmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okundu.

Bakan Kasapoğlu, Anıtkabir'de Özel Deftere yazdı

Anıtkabir’de Özel Deftere günün anlam ve önemine ilişkin not bırakan Bakan Kasapoğlu, “104 yıl önce işgale uğramış vatan topraklarını müdafaa için Samsun'a çıkışınız ülkemiz ve milletimiz için bir dönüm noktası oldu. Çanakkale muharebelerinde yanan hürriyet ateşi Samsun'a 19 Mayıs'ta ayak basan bir avuç askerin gücüyle harlandı. Asırlık çınar olan ülkemiz 100'üncü yılın eşiğindedir” ifadelerini kullandı.

Gençler için tüm imkanlar seferber edildi

Gençlerin her alanda kendilerini geliştirmesi adına tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Bakan Kasapoğlu, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılında kazanılan başarıların ülkemiz için büyük bir umut vesilesi olduğunu vurguladı. Bakan Kasapoğlu notunu “Milletimizin 19 Mayıs Atatürk'ü anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyorum” ifadeleriyle noktaladı.

Yorumlar (0)