1831 yiğitle "Yıldırım-8 Savur" başladı!

Mardin'de İçişleri Bakanlığı, 1831 yiğit ile "Yıldırım-8 Savur Operasyonu" başlattı.

GÜNDEM 01.09.2020, 09:14 01.09.2020, 17:15
1831 yiğitle "Yıldırım-8 Savur" başladı!

İçişleri ve Millî Savunma bakanlıkları tarafından yürütülen terör operasyonlarının duyuruları, operasyon başlatıldıktan ve çoktan hainlerin tepelerine çöküldükten sonra yapılıyor.

Yine Türkiye huzur içinde uyurken 1831 kahramandan oluşan 122 operasyonel tim, yeni bir Yıldırım operasyonuna çoktan başladı bile.

İçişleri Bakanlığı, Mardin'de jandarma komando, jandarma özel harekat, polis özel harekat ve güvenlik korucularından oluşan 1831 personelin katılımıyla "Yıldırım-8 Savur Operasyonu" başlattıkları bilgisini yeni geçti.

Terörün tamamen ortadan kaldırılmasına yönelik yürütülen "Yıldırım" operasyonları (Yıldırım 1-2-3-4-5-6-7) çerçevesinde toplam 38 teröristin bir daha Türkiye'ye kötülük yapamayacak duruma getirildiğini duyuran İçişleri Bakanlığı, bölücü terör örgütü PKK'nın Türkiye gündeminden çıkarılması konusunda kararlı olunduğunu belirterek, son terörist etkisiz duruma getirilinceye ya da güvenlik güçlerine teslim oluncaya kadar operasyonların aralıksız süreceğini, operasyonlardan biri bitmeden diğerinin başlayacağını vurguladı.

İçişleri Bakanlığı, ayrıca Yıldırım 1-2-3-4-5-6-7 operasyonlarında 38 teröristin yanısıra 63 mağara, sığınak ve deponun imha edildiğini, çok sayıda silah-mühimmat ile gıda ve yaşam malzemesi ele geçirildiğini açıkladı.

Terör operasyonları duyurularının, operasyon başladıktan çok sonra yapıldığına dikkat çeken güvenlik uzmanları, "Bir operasyonun başladığı ile ilgili kamuoyuna duyuru yapıldığında aslında operasyon günler öncesi başlamış oluyor. Biz operasyon başladığını duyduğumuzda güvenlik güçleri çoktan teröristlerin ensesinde bitivermiş oluyor." diyor.

Yorumlar (0)