18 kişinin katiliydi… PKK’lı terörist nokta operasyonla öldürüldü

2008 yılında 18 kişinin hayatını kaybettiği Güngören saldırısının failleri arasında yer alan PKK’lı terörist Nusret Tebiş, Suriye’de gerçekleştirilen başarılı operasyonla öldürüldü. 

GÜNDEM 30.07.2022, 10:10 30.07.2022, 10:12
18 kişinin katiliydi… PKK’lı terörist nokta operasyonla öldürüldü

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK’nın üst düzey isimlerini tek tek etkisiz hale getirmeye devam ediyor. Terörle mücadele çalışmaları kapsamında son olarak PKK terör örgütü mensubu Nusret Tebiş’in konumunu tespit eden MİT, Suriye’nin Haseke kentine operasyon gerçekleştirildi. 

Haseke’de konumu tespit edildi

Türkiye’ye yaklaşık 60 kilometre uzaklıkta olan kentteki bir evde gizlendiği belirlenen terörist, başarılı bir operasyonla etkisiz hale getirildi. 27 Temmuz 2008 tarihinde, Güngören’de gerçekleştirilen terör saldırısının faillerinden olan Tebiş, 18 kişinin öldüğü 154 kişinin de yaralandığı terör eylemi sonrası Kuzey Irak’a kaçmıştı. 

1995 yılında PKK’ya katıldı

Örgüt için ‘Rüstem’ kod adını kullanan Tebiş’in Haseke’de bir evde saklandığını belirleyen MİT, hazırlıkların tamamlanması sonrası belirlenen konuma nokta operasyon düzenleyerek örgütün bir diğer üst düzey ismini daha etkisiz hale getirmiş oldu. 18 kez ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 1258 yıl hapis cezası talebi ile yargılanan Tebiş, uzun yıllardır firari olarak aranıyordu. PKK terör örgütüne Siirt’ten 1995 yılında katılan Tebiş, daha sonra Demokratik Halk Partisi’nin İstanbul teşkilatlarında farklı görevlere getirildi. Bu süreçte PKK adına çeşitli çalışmalar yürüten terörist, Güngören saldırısı sonrası uzun süre izini kaybettirmeyi başarmıştı. 

Yorumlar (0)