1600 Wagner, TSK'nın pençesinden kaçırılıyor!

Libya Ordusundan yapılan açıklamada, Hafter saflarındaki paralı askerlerin tahliyesi için 7 uçak geldiği belirtildi. Türk SİHA'ları karşısında çaresiz kalan ve daha fazla kayıp yaşamak istemeyen Wagner şirketi, 1600'e yakın paralı askeri Antonov 32 tipi askerî uçaklarla bilinmeyen bir yere kaçırıyor.

GÜNDEM 25.05.2020, 15:30
1600 Wagner, TSK'nın pençesinden kaçırılıyor!

Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri darbeci general Halife Hafter saflarındaki Rus güvenlik şirketi Wagner'e mensup başkentten çekilen paralı askerleri tahliye etmek için Beni Velid kenti havalimanına 7 askeri kargo uçağının indiğini bildirdi.

Resmî sosyal medya hesabından yazılı açıklama yapan Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, başkent Trablus'un güneydoğusundaki Beni Velid şehri havalimanından, başkent Trablus'tan kaçan Rus özel güvenlik şirketi Wagner'e mensup paralı askerler ve beraberlerindeki silah, ağır silah, cephane ve mühimmatın tahliyesi için 7 uçak geldiğini duyurdu.

Bugüne kadar başkent Trablus'un güneyindeki cephelerden darbeci general Halife Hafter saflarındaki "1500-1600 kadar paralı askeri bilinmeyen bir noktaya tahliye edildiğini" gözlemlediklerini paylaşan Libya Ordu Sözcüsü Albay Muhammed Kununu, henüz bugün Antonov 32 tipinde bir askerî kargo uçağının Beni Velid havalimanına indiği bilgisini paylaştı.

Libya ordusu, Halife Hafter'e bağlı milislerin karşısında son dönemde pek çok askeri başarıya imza attı.

Halife Hafter milislerini 18 Mayıs'ta Libya'nın batısındaki stratejik Vatiyye Üssü'nden çıkaran Libya hükümetine bağlı legal Libya Ordusu, batı bölgelerindeki farklı beldeleri de milislerden temizlemeye devam ediyor.

BAE destekli cuntacı Halife Hafter milislerinin başkente saldırılarında harekat ve ikmal merkezi olarak kullandıkları Terhune şehrini kuşatan Libya ordusu birlikleri, bazı silahlı grupları bu hamlesiyle başkent Trablus'un güneyindeki cephelerden Terhune şehrini savunmaya çekilmeye zorladı. 

Libya Ordusu birlikleri, bugün başkent Trablus'un güneyinde aralarında Yermuk, Hamza, es-Savarih askerî kamplarının da yer aldığı geniş bir bölgeyi milislerden temizledi.

Libya Ordusu birlikleri, başkent Trablus'un güneyindeki Selahaddin ve El-Meşru ekseninde ilerlerken bölgedeki kritik noktaları Halife Hafter milislerinden geri almış ve El-Tekbali Kampı'nda kontrolü ele geçirmişti.

Cuntacı Halife Hafter milislerinin tıpkı PKK'nın Suriye'de yaptığı gibi başkent Trablus'un güneyindeki geri çekildiği cephelerde yerleşim bölgelerine çok sayıda patlayıcı tuzakladığı ortaya çıkmıştı.

Kremlin Sarayı'nın yemek işini yönettiği için "Şef" lakabıyla anılan Yevgeny Prigozhin'e ait güvenlik şirketi Wagner grubu, Suriye, Ukrayna, Libya ve Afrika ülkelerinde paralı askerleri ve siyasi faaliyetleriyle biliniyor.

Rusya'nın Kırım'ı yasa dışı ilhakı ve Ukrayna'nın doğusundaki ayrılıkçı gruplara Rusya yönetiminin desteği sırasında ismi sıkça duyulan Wagner şirketi, BM raporlarına göre yaklaşık binden fazla paralı askeriyle Trablus'un sıcak cephe hatlarında cuntacı Hafter için savaşıyordu.

Yorumlar (0)