16 yaşındaki Sıla’nın katili hakkında karar çıktı

Giresun’da 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından katledilen 16 yaşındaki Sıla Şentürk hakkında açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı hem tarih tarih cinayete giden süreç hakkında bilgilendirme yaptı hem de davaya müdahil olacağını bildirdi. Öte yandan Hasan Can Gökçek, öğleden sonra çıkarıldığı hakimlik tarafından tutuklandı.

GÜNDEM 17.02.2022, 11:22 17.02.2022, 16:12
16 yaşındaki Sıla’nın katili hakkında karar çıktı

Giresun’a bağlı Erikliman köyünde ikamet eden 16 yaşındaki Sıla Şentürk, eski nişanlısı olduğu belirtilen 21 yaşındaki Hüseyin Can Gökçek tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Dün yaşanan olay sonrasında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, aileler ve ikili arasında yaşanan süreci tarih tarih açıkladı.  

21 yaşındaki katil zanlısı, bugün tutuklandı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “21 yaşındaki failin tutuklu yargılanacağı süreçte Bakanlığımız da caninin en ağır cezayı alması için davaya müdahil olacaktır.” şeklinde açıklama yapmıştı. Hüseyin Can Gökçek bugün tutuklandı. 

“S.Ş. ve H.C.G. duygusal yakınlık sonucu kaçtı” 

Tarih tarih ayrıntılı şekilde sunulan olay akışında Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı şunları aktardı: “2020 senesinde WhatsApp üzerinden staj amaçlı kurulan bir grupta tanışan S.Ş. ve H.C.G.’nin arasında bir süre sonra duygusal yakınlık oluşmuştur. 22.03.2021 tarihinde S.Ş.’nin ailesi tarafından öğrenilen ilişkiye onay verilmemiştir ve S.Ş. ailesi tarafından şiddete maruz kalmıştır. Şiddet sonucunda S.Ş., H.C.G. ile kaçmıştır. S.Ş.’nin ailesinin şikayeti üzerine polis memurları kız çocuğu ile H.C.G.’yi yakalamıştır. 25.03.2021 tarihinde kız çocuğu, acil koruma altına alınacak Bakanlığımıza bağlı bir kuruma yerleştirilmiştir. Kız çocuğunun ailesi tarafından yapılan şikayete istinaden bu süreçte H.C.G. tutuklanmıştır.” 



“H.C.G. hakkında yüzde 50 engelli raporu var” 

“12.04.2021 tarihinde kız çocuğu ve ailenin ortak istekleri doğrultusunda S.Ş., danışmanlık tedbiri ile ailesinin yanına gönderilmiştir. Devam eden istismar davasında kız çocuğunun ailesi H.C.G.’den şikayetçi olduysa da S.Ş., şikayetinden vazgeçmiştir. Hem şikayetten vazgeçilmesi hem de sanığın yüzde 50 oranında engelli raporunun ibraz edilmesi üzerine H.C.G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştır. Bunun üzerine S.Ş.’nin babası, kız çocuğunun kurum bakımına alınması talebinde bulunmuştur. 16.11.2021 tarihinde çıkan savcılık kararı üzerine S.Ş. hakkında ikinci kez acil koruma kararı verilerek Bakanlığımıza ait bir kuruma yerleştirilmiştir.” 

Sıla, katilinden yeniden şikayetçi oldu 

“Bir süre kurumda kalan S.Ş., H.C.G.’den tekrar şikayetçi olarak ailesinin yanına dönmek istemiştir ve aile de kızlarının yanına dönmesi için başvuruda bulunmuştur. 07.12.2021 tarihinde S.Ş., danışmanlık tedbiri ile ailesinin yanına dönmüştür. 20.01.2022 tarihinde danışman tarafından gerçekleştirilen görüşmede kız çocuğu ve/veya ailesi tarafından herhangi bir tehdit ya da risk durumu algılanmayarak görüşme sonlandırılmıştır. 16.02.2022 tarihinde yaşanan cinayetin ardından Bakanlığımız uzmanları, aileye psikososyal ve rehberlik destek çalışmaları vermeye başlamıştır.”

Yorumlar (0)