16 terörist daha etkisizleştirildi

TSK, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son bir günde 16 teröristi etkisizleştirdi. Son 10 günde etkisizleştirilen PKK/YPG'li sayısı 91 oldu.

GÜNDEM 06.09.2020, 14:15
16 terörist daha etkisizleştirildi

Sabah İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Jandarma Silahlı İnsansız Hava Aracı (J-SİHA) ile Bitlis ilinin Sehi ilçesinde bölücü terör örgütü PKK mensubu 6 teröristi etkisiz duruma getirdiği müjdesinin ardından bir müjde de Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan geldi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son 10 günde bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu 91 teröristin etkisiz duruma getirildiğini, bu teröristlerden 16'sının son 24 saatte ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Terörle mücadelenin dağ-bayır, gece-gündüz, demeden kararlı ve etkili bir biçimde yürütüldüğünü belirten Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri personellerinin, Irak ve Suriye kuzeyinde gerçekleştirdiği başarılı terör operasyonlarıyla son bir günde bölücü terör örgütü PKK/YPG üyesi 16 teröristi daha etkisiz duruma getirdiğini, böylelikle son 10 günde etkisizleştirilen bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu terörist sayısının 91'e yükseldiğini kaydetti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, en son terörist etkisiz duruma getirilinceye ya da teslim oluncaya kadar operasyonların aralıksız, hız kesmeden ve geri adım atılmadan süreceğini vurguladı.

Yorumlar (0)