150 saatlik süre bugün doluyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında Rusya'nın Soçi kentinde varılan mutabakat kapsamında terör örgütü YPG'nin Türkiye sınırından 30 kilometre derinliğe çekilmesi için tanınan süre bugün sona eriyor.

GÜNDEM 29.10.2019, 09:22 29.10.2019, 09:24
150 saatlik süre bugün doluyor!

Türkiye saati ile 18.00'da sona erecek olan sürenin ardından Türkiye - Suriye sınırında bulunan 10 km derinlikteki bölgede Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ile Rusya ordusuna bağlı birliklerin ortak devriye faaliyetlerine başlayacağı tahmin ediliyor.

Devriye görevlerinde bulunmak üzere yaklaşık 300 Rus askerî polisi geçen hafta Suriye'ye gönderilmişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hafta sonu yaptığı açıklamalarda, 150 saatin sonunda terör örgütü YPG'nin sınırın 30 km güneyine çekilmemesi durumunda Türkiye'nin operasyonları kaldığı yerden sürdüreceğini belirterek, "150 saat sonunda burası teröristlerden temizlenmezse ondan sonra bu işi biz ele alacağız ve bütün temizliği biz yapacağız." ifadesini kullanmıştı.

Rusya tarafından yapılan açıklamalarda ise terör örgütü YPG'nin Soçi mutabakatında kararlaştırılan bölgelerden çekilmemesi durumunda Türk ordusunun operasyonları sürdüreceğine dikkat çekilmişti. 

Yorumlar (0)