150'den fazla hedef imha edildi

Pençe-Kaplan Operasyonu çerçevesinde Fırtına obüsleri ve ÇNRA'lar, 150’den fazla hedefi tam isabet vurdu.

GÜNDEM 17.06.2020, 09:43 17.06.2020, 10:22
150'den fazla hedef imha edildi

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesinin Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Merkezi'nden sevk ve idare ettiği Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında kahraman komando birlikleri Irak'ın kuzeyindeki Haftanin’de terör örgütü PKK'ya ait hedefleri seri olarak imha ediyor.

Pençe-Kaplan Operasyonunda ilk olarak yerleri daha önce belirlenen tüm harekat alanı Fırtına obüsleri ile ÇNRA'lar tarafından dövüldü ve bu atışlarda 150’den fazla hedef imha edildi.

Fırtına obüsleri ile ÇNRA'ların döverek bölgeyi yumuşatmasının ardından hava hücum harekâtıyla, yerleri önceden belirlenen noktalara kahraman komandolar havadan indi. Bir bölüm komando ise karadan sızma harekâtı icra etti.

Türk askerine seslenen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Türk komandosunun gücünü o dağlarda bir kez daha göstereceğinize, daha önce yazdığınız destanları yazacağınıza inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Dün Pençe-Kartal ile başlandı

Dün icra edilen Pençe-Kartal Operasyonu’nun hemen ardından başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu kapsamında komando birlikleri Haftanin’de terör yuvalarına havadan ve karadan girmeye başladı. Tüm ayrınıtları tek tek hesaplanıp büyük özenle planlanarak icra edilen Pençe-Kaplan Operasyonu'nun detayları ise dikkat çekti.

Millî Savunma Bakanı ve TSK Komuta Kademesi'nin verdiği emir ile başlatılan Pençe-Kaplan Operasyonu çerçevesinde ilk olarak belirlenen hedeflerin bulunduğu tüm harekat alanı Fırtına obüsleri ve ÇNRA'lardan (Çok Namlulu Roket Atar) oluşan ateş destek vasıtalarıyla dövülmeye başlandı. Bu atışlarda 150'den fazla hedef tam isabetle vurularak harekât alanı komando birliklerine hazır hâle getirildi.

Sindirme, mania ve hazırlık atışlarının ardından hava harekatına geçildi. Silahlı insansız hava araçları (SİHA), F-16’lar ve Atak helikopterleri de hava harekâtında görev alarak hedefleri bomba yağmuruna tuttu. Yapılan atışlarla bölge iyice yumuşatıldıktan ve komandolara hazır hâle getirildikten sonra hava hücum harekatına geçildi. Tespit edilen bölgelere komandoların bir bölümü karadan sızma harekatı yaparken, bir bölümü de helikopterlerle bölgeye indi. Helikopterlerin başarıyla gerçekleştirdiği hava hücum harekatı sonrasında ise kahraman komandolar tespit edilen hedeflere tek tek giriş yaptı.

Harekat Merkezinde hararetli saatler

"Kahraman komandolarımız Haftanin’de" diye başlayan Millî Savunma Bakanlığı duyurusunda Pençe-Kaplan Harekatı'nın Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ile TSK Komuta Kademesi'ni oluşturan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal'ın gece boyunca takip ettiğine dair fotoğraflar paylaşıldı.

Pençe-Kaplan Harekâtı, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekat Merkezi'nde brifing alan Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi'nin talimatlarının ardından başladı.

Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi, Pençe-Kaplan Harekâtı'nı sabahın ilk ışıklarına kadar sevk ve idare etti.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve TSK Komuta Kademesi zaman zaman video konferans aracılığıyla bölgedeki birliklerin komutanlarıyla irtibata geçerek talimatlarda bulundu.

Akar birliklerinin komutanlarına seslendi

Telsiz kullanarak operasyona katılan birliklerin komutanlarına seslenen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Sizin oradaki faaliyetlerinizi izliyor, oradaki tozu da rüzgarı da soğuğu da hissediyoruz." dedi.

Komutanlara başarılar dileyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye'nin, milletin ve Türkiye hudutlarının güvenliği için Türk askerinin yaptıklarının çok değerli olduğunun altını bir kez daha çizmek istediğini belirterek, komutanlara, "Sizin sahip olduğunuz eğitim, bilgi, tecrübe ile bir bütün halinde bu vazifenizi yerine getireceğinize inanıyoruz." dedi.

"Sizlerle gurur duyuyor, övünüyoruz." diyen Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türk komandosunun gücünü her zaman gösterdikleri için komutanlara teşekkür ederek, komandonun gücünü harekat bölgesi içinde yer alan dağlarda bugün bir kez daha gösterileceğine ve daha önce yazılan destanlar gibi yeni destanlar yazılacağına inandığını ifade etti.

Yorumlar (0)