15 Temmuz’un ‘baltalı’ kahramanıydı… O geceyi anlattı

Darbe girişiminin gerçekleştiği 15 Temmuz gecesi elindeki balta ve satırla kent meydanına inen 86 yaşındaki Hesna Köprücü, o geceye ilişkin ilk kez görüşlerini paylaştı.

GÜNDEM 15.07.2022, 09:36
15 Temmuz’un ‘baltalı’ kahramanıydı… O geceyi anlattı

Bugün 6’ncı yıl dönümüne giren 15 Temmuz darbe girişiminde, o gecenin en dikkat çeken kahramanlarından biri de Bayburt’ta yaşayan Hesna Köprücü olmuştu. Şehir merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki Kurucakol köyünde ikamet eden 86 yaşındaki Köprücü, 15 Temmuz’da darbe girişiminin yapıldığını duyar duymaz eline aldığı balta ve satırla yola koyuldu. Bir traktörün kasasında kent meydanına inen Hesna Köprücü, saatlerce bölgede nöbet tutarak tüm Türkiye’nin dikkatini çekti. 

“Bir kez daha darbe oluyor deseler, yine o meydana inerim”

O geceye ilişkin 6 yıl sonra ilk kez sessizliğini bozan Hesna Köprücü, “Allah bir daha ülkemize böyle bir dönem yaşatmasın. Çok zor bir süreçti. Rabbim evlatlarımıza buna benzer günler göstermesin. Ben bugün 86 yaşındayım. Bir kez daha darbe oluyor deseler, yine o meydana inerim. Hainlere karşı her zaman dik duracağız, onlara fırsat vermeyeceğiz. Benim baltam da satırım da yine burada hazır. Bu yaşta yine görevimi yaparım, o meydanları boş bırakmam” şeklinde konuştu. 

“Satırımızı, kılıcımızı, baltamızı aldık, meydana indik”

15 Temmuz gecesi traktörün kasasına binerek meydana indiğini dile getiren Köprücü, “O gece hepimiz traktöre atladık. Gelinler, torunlar, çocuklar, hepimiz traktörün kasasına atladık, meydana geldik. Gece boyu orada vatan nöbetimizi tuttuk. Ülkemizin içine düştüğü bu sıkıntılı süreçte satırımızı, kılıcımızı, baltamızı aldık, meydanlara indik. Yaşlı, genç demeden saatlerce nöbetimizi tuttuk. Elimizde ne varsa, hangi imkân varsa, onu seferber ettik” ifadelerini kullandı. 

“Traktörle meydana gitmeye karar verdik”

15 Temmuz gecesi birçok farklı duyguyu aynı anda yaşadığını dile getiren Hesna Köprücü, “Ben olayı öğrendiğimde büyük bir şok yaşadım. Tedirgin oldum, korktum. Ne yapabileceğimi düşündüm. Hemen aile arasında bir konuşma oldu ve traktörle meydana gitmeye karar verdik. Benim satırım ve baltam vardı. Onları da yanıma aldım. Çocuklarım ellerine tırpanları aldı. Meydana indiğimizde büyük bir kalabalık gördük. Hem korku hem de heyecan içerisindeydik” dedi. 

“Allah bu ülkeye bir daha böyle acılar yaşatmasın”

Türkiye’nin çok zor bir dönemden alnının akıyla çıktığını dile getiren Köprücü, açıklamalarını şu temennilerle sonlandırdı:

“Allah bu ülkeye bir daha böyle acılar yaşatmasın. Çok acılar çektik. O dönemde hayatını kaybeden şehitlerimiz oldu, yaralanan gazilerimiz oldu. İnşallah ülkemiz bir daha böyle bir gece yaşamaz. Bizden sonraki nesillerimiz, çocuklarımız inşallah daha güzel günlerde yaşarlar. Allah, devletimizi, bayrağımızı, milletimizi korusun.”

Yorumlar (0)