15 Temmuz'un kaderini değiştiren kahraman: Ömer Halisdemir

15 Temmuz’da darbecilere karşı gösterdiği dik duruşla tarihin kaderini değiştiren şehit Ömer Halisdemir, karanlık gecenin 6’ıncı yıl dönümünde rahmet ve minnetle anılıyor.  

GÜNDEM 15.07.2022, 12:58 15.07.2022, 13:00
15 Temmuz'un kaderini değiştiren kahraman: Ömer Halisdemir

15 Temmuz 2016 tarihinde, devlet içindeki mahrem yapılanmalar sayesinde harekete geçen FETÖ’cü darbeciler, silahlar eşliğinde sokaklara inerek vatandaşları sindirmeye çalıştı. Türk halkından hiç beklemedikleri bir tepki gören darbe yandaşları, gecenin ilerleyen saatlerinde iyice güç kaybetmeye başladı. 

Şehadet talimatını Tümgeneral Zekai Aksakallı’dan aldı

15 Temmuz gecesinin en unutulmaz kahramanı ise Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir oldu. Darbecilerin önde gelen isimlerinden olan General Semih Terzi, Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yer alan Özel Kuvvetler Karargâhı’nı ele geçirmek için harekete geçti. O sırada karargâhta bulunan Ömer Halisdemir, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı’dan aldığı bilgilerle durumdan haberdar oldu. Aksakallı’dan aldığı şehadet talimatı ile gözünü kırpmadan harekete geçen Halisdemir, karargâh önünde Semih Terzi’yi silahla vurarak öldürdü. Halisdemir’in ateş etmesi sonrası Terzi’nin yanındaki darbeciler Ömer Halisdemir’i 17 kez kurşunladı. 

Semih Terzi’yi öldürerek 15 Temmuz’un kaderini değiştirdi

Peş peşe isabet eden mermilerle şehit düşen Ömer Halisdemir, darbecilerin en üst düzey komutanlarından olan Semih Terzi’yi karargâh önünde öldürerek bir anlamda gecenin seyrini değiştiren isim oldu. Günün ilk saatlerine doğru darbecilerin kuşatılması ile birlikte Ömer Halisdemir de tüm Türkiye’nin konuştuğu ilk isim haline geldi. Memleketi Niğde’de toprağa verilen Halisdemir’in kabri, 15 Temmuz’un 6’ıncı yıl dönümünde de ziyaretçi akınına uğradı. 

Yorumlar (0)