15 Temmuz'u bırak! Kırılan cam ne oldu?

Devlet işgal edilmeye çalışıldı, işgale direnmeleri için halka çağrı yapan müezzin öldüresiye darp edildi. Mahkeme Başkanı kırılan camın parasının ödenip ödenmediğini araştırıyor.

GÜNDEM 17.06.2019, 15:38
15 Temmuz'u bırak! Kırılan cam ne oldu?

15 Temmuz gecesi darbedilen müezzin Mehmet Kuzgun, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Beni 15 Temmuz gecesi yarım saat darbettiler. Kaldırım taşıyla vurdular." diye konuştu.

İzmir'de Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) işgal girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi sela okuyan Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi Müezzini Mehmet Kuzgun'un darbedilmesine ilişkin davanın duruşması yapıldı.

İzmir 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasında tutuksuz yargılanan 2 sanık, müşteki emekli müezzin Mehmet Kuzgun, tarafların avukatları ve yakınları katıldı. Tutuksuz yargılanan İlknur F. ise duruşmaya gelmedi.

Mahkeme Başkanı, camideki pencere camının bedelinin tespit edilerek bildirilmesi için Narlıdere Belediye Başkanlığına yazılan müzekkereye cevap verildiğini açıkladı.

Mahkeme Başkanı'nın "Camın fiyatının ne kadar olduğu hakkında bilginiz var mı?" sorusu üzerine müşteki Mehmet Kuzgun, "Kırılan camın fiyatının ne kadar olduğunu, ne kadar olması gerektiğini bilmiyorum. Bu konuda herhangi bir tahminim de yoktur. Zarar, Narlıdere Belediye Başkanı tarafından giderilmiştir." cevabını verdi.

Emekli müezzin Mehmet Kuzgun, sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade ederek, "Ben 15 Temmuz gecesi çok büyük darbe aldım. Her tarafım çürük içindeydi. 15 gün yataktan doğrulamadım. Normal bir darp değildi yapılan. Görev yerim değiştirildi fakat bunalıma girdim. Yüzde 100 engelli bir çocuğumuz var. Ona bile bakamayacak duruma getirdiler beni. Beni yarım saat boyunca aralıksız darbettiler. Kaldırım taşıyla bana vurdular. Olay nedeniyle şahsıma gazilik unvanı verilmiştir." şeklinde açıklama yaptı.

Mahkeme Başkanı, sanıklar tarafından camide neden olunan zararın giderilip giderilmediği tespit edilemediği için kararın bu celse verilmeyeceğini söyledi.

Sanık Adil C. müştekinin iddialarını kabul etmediğini ifade ederek, "Kamera kayıtlarının tamamından da sabittir. Camiye giriş çıkış saatlerimiz arasında geçen süre 2,5 dakika civarındadır." dedi.

İlknur F'nin avukatı da "Davaya konu camide gerçekleşen zararın giderilmesi için müvekkilimiz önce camideki görevlilerle, daha sonra Narlıdere Belediye görevlileri ile görüşme yapmışlardır. Miktar bize fatura edilmemiştir." dedi.

Duruşma, camideki zararın sanıklar tarafından giderilip giderilmediğinin tespit edilmesine karar verilerek 7 Ekim 2019 tarihine ertelendi.

Olay

Narlıdere Kutlu Yalvaç Camisi'nin müezzini Mehmet Kuzgun'un, 15 Temmuz gecesi sela okuması üzerine camiye gelen kişilerce tartaklanması ve giriş kapısının camlarının kırılması güvenlik kameraları tarafından kaydedilmişti. mehmet Kuzgun'un şikayeti sonrası başlatılan incelemede eylemi gerçekleştirdikleri tespit edilen Adil C. ve Pınar D. gözaltına alınmış, İlknur F'nin ise yurt dışında ikamet ettiği ve ülkeden çıkış yaptığı tespit edilmişti.

Sanıklar hakkında "Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs etme" suçundan dava açılmıştı.

Darbedilen emekli müezzin Mehmet Kuzgun'a, devlet övünç madalyası ve gazilik beratı verilmişti.

Yorumlar (0)