15 Temmuz paylaşımı tepki çekmişti… CHP’li eski belediye başkanına gözaltı kararı

CHP’li eski belediye başkanı olan Hüseyin Sarı, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı. Yayınladığı gönderiyle büyük tepki alan Sarı, gözaltına alındı.

GÜNDEM 16.07.2022, 10:40
15 Temmuz paylaşımı tepki çekmişti… CHP’li eski belediye başkanına gözaltı kararı

Sosyal medya hesabından 15 Temmuz ile ilgili paylaşım yapan CHP’li eski belediye başkanı Hüseyin Sarı gözaltına alındı.

Süleyman Soylu, “Vatandaşlarımızı aşağıladı”

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günün kapsamında dün kutlamalar yapılmıştı. Sosyal medya hesabından yazılı ve görsel paylaşımda bulunan CHP’li Sarı Erdek polis ekiplerince gözaltına alındı. Konu ile ilgili İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, resmi sosyal medya hesabından paylaşım yaparak bilgi verdi.

Bakan Soylu, paylaşımında, "15 Temmuz hain darbe girişiminin önünde duran şehitlerimizi ve vatandaşlarımızı düşük gören H.S. isimli kişi, Balıkesir polis ekiplerimizce gözaltına alınmıştır. Terör örgütünün propagandasını yapma, halkı düşmanlığa ve kine tahrik etme, suçluyu ve suçu övme suçlardan bu şahıs adına yasal işlem başlatılmıştır" ifadesinde bulundu.

Görevden alınma sebebi ihalede usulsüzlüktü

Edinilen bilgilere göre, CHP’li eski belediye başkanı Hüseyin Sarı’nın ihalede usulsüzlük nedeniyle Erdek Belediye Başkanlığı vazifesinden alındığı ve geçmiş dönemlere-de Cumhurbaşkanına hakaretten dolayı işlem yapıldığı da belirlendi.

Yorumlar (0)