15 Temmuz gecesinde halk, meydanlarda nöbetteydi 

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümünde 81 ildeki halk, meydanlarda nöbetteydi. Kalabalıklar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar sokaklarda şehitlerimizin ruhu için dua etti, mehter takımı ve halk ozanları türküler söyledi.  

GÜNDEM 16.07.2021, 10:18 17.07.2021, 13:09
15 Temmuz gecesinde halk, meydanlarda nöbetteydi 

15 Temmuz 2016 tarihinde, akşam saatlerinde meydana gelen darbe girişiminin 5. yıl dönümünde 81 ildeki vatandaşlar, şehitleri dualarla andı. Halk ozanlarının ve değerli sanatçıların konserler verdiği meydanlarda, il ve ilçe yönetim kurulundan pek çok kişi günün anlam ve önemine dair konuşmalar yaptı. Meydanlara konulan sandalyelerde yüzlerce kişi gece geç saatlere kadar oturdu. Akşamüzeri başlayan demokrasi yürüyüşü, bazı şehirlerde gece saatlerinde de devam etti. 





Pek çok ilde dev Türk bayrağı taşındı 





Pek çok ilde dev Türk bayrakları sokaklarda taşındı. Tören alanlarında ise şehitlerimizin fotoğraflarının yanında asılan büyük Türk bayrakları vardı. Türk Kızılay başta olmak üzere bazı belediyeler ve hayırsever esnaflar, şehitlerimizin ruhları için yemek dağıtımı yaptı. Camilerde ve meydanlarda şehitlerimizin anısına Kur’an okunurken namazlar eda edildi. 



Yorumlar (0)