15 Temmuz gazisi askerin cansız bedeni bulundu

Tunceli'de 17 Mart'ta Jandarma Arama Kurtarma timlerinin Munzur Çayı'ndaki tatbikatında botun devrilmesiyle akıntıya kapılarak kaybolan Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş'in cansız bedenine ulaşıldı.

GÜNDEM 29.04.2020, 11:11 29.04.2020, 13:07
15 Temmuz gazisi askerin cansız bedeni bulundu

Tunceli'de, JAK (Jandarma Arama Kurtarma) timlerinin Munzur Çayı'ndaki tatbikatında botun devrilmesiyle akıntıya kapılarak kaybolan Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş'in cansız bedenine 42 gün sonra ulaşıldı.

36 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş'i bulmak için Tunceli'de sürdürülen çalışmalarda, AFAD (Afet ve Acil Durum Başkanlığı) İl Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra Ankara, İstanbul ve Antalya'dan gelen JAK (Jandarma Arama Kurtarma), SAK (Sualtı Arama Kurtarma) ekipleri ile Ankara ve Mersin Emniyet Müdürlüğüne bağlı dalgıç polisler, Uzuçayır Baraj Gölü'nün Atatürk Mahallesi'ndeki Öğretmenevi mevkisinde bir erkek cesedi buldu.

Ekipler, cesedi sudan çıkararak Tunceli Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Burada yapılan kimlik incelemesinde cesedin kayıp Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş'e ait olduğu tespit edildi.

Tunceli'de 42 gün önce yani 17 Mart'ta Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timlerinin Munzur Çayı'nın Anafatma mevkisindeki görev öncesi yaptığı tatbikat sırasında bot devrilmiş, bottan suya düşen arama kurtarma timindeki 4 askerî personelden 3'ü kendi imkanlarıyla kurtulmuş, Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş ise akıntıya kapılarak kaybolmuştu.

Ekipler, Munzur Çayı kıyısında yaptıkları aramada iki rafting küreği bulmuş ancak 42 gün boyunca Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş'in izine rastlamamıştı.

15 Temmuz'da yaralanmış, Elazığ depreminde de görev almış!

Kahramanmaraşlı olan Uzman Çavuş Yılmaz Güneş’in 15 Temmuz 2016 yılında terör örgütü FETÖ tarafından başlatılan işgal girişimi sırasında Jandarma Genel Komutanlığında görevli olduğu ve darbecilerle çatışırken yaralandığı öğrenildi.

FETÖ’cülere karşı verdiği mücadele sebebiyle Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan tarafından o dönem 30 Ağustos Zafer Bayramı resepsiyonuna davet edildiği bildirildi.

Jandarma uzman çavuş Yılmaz Güneş'in eşi Gülnur Ortakçı Güneş ise arama çalışmaları sürerken sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "15 Temmuz’da da savaştı eşim, yaralandı, oradaki başarısından dolayı 30 Ağustos Resepsiyonuna çağırmıştınız" paylaşımında bulunmuştu.

Diğer taraftan Jandarma Uzman Çavuş Yılmaz Güneş, 24 Ocak'ta Elazığ'da meydana gelen depremde görev yaparak 16 kişinin kurtarılmasında yer almıştı.

Yorumlar (1)
Nur 4 yıl önce
Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun