15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Derneği’nden Lütfü Türkkan’a tepki

İYİ Parti Grup başkanvekili ve Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın Bingöl’de Meral Akşener’e daha önce küfredip ceza alan şehit kardeşi bir kişiyle girdiği küfürlü diyaloğa 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği’nden tepki geldi.

GÜNDEM 06.11.2021, 14:49 07.11.2021, 09:22
15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Derneği’nden Lütfü Türkkan’a tepki

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in Bingöl gezisi sırasında şehit kardeşi olduğunu söyleyen ve daha önce sosyal medyada Akşener’e hakaretten ceza bir vatandaş Bingöl’de milletvekili Lütfü Türkkan ile küfürleşmesinin ardından şehit ve gazi ailelerinden sert tepki geldi.  

Gezi sırasında İYİ Parti liderine tepkisini gösteren kişiyle Lütfü Türkkan arasında küfürlü diyaloglar yaşanmıştı. Türkkan daha sonra kendi çektiği video ile kendisinin de küfürlere maruz kaldığını, ancak kendisinin yapmaması gereken bir şey olduğunu söyleyerek özür dilemişti.

“Milletimize yapılan bir hakaret”

15 Temmuz Demokrasi Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurları Derneği’nin Genel Başkanlığı görevini yürüten Abbas Gündüz, şehit kardeşi olan vatandaşa yapılan davranışları ahlaksızlık olarak değerlendirdiğini açıkladı.  Gündüz, "İyi Parti’nin Bingöl’deki ziyareti bir vatandaşın tepkisinin ardından Lütfü Türkkan namustan, ardan uzak bir tavırla, şehidimizin yakınına küfürlü davranışlar sergilemiştir. Bu küfür sağ duyulu millete yapılmıştır ve bir siyasetçiye yakışmayan bir davranıştır” dedi.

“Suç duyurusunda bulunacaklar”

Bebek katili PKK’nın ve HDP’nin yandaşı olan bu düşünce bazen açığa çıkıyor. Bir şehit yakınının boynuna sarılıp ona hakaret etmek, ne ahlaka sığar, ne siyasete, ne de insanlığa sığar. Sizleri kınamak yetmez, sizleri silmek gerekli" dedi.

Gündüz ayrıca İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Türkkan hakkında da en kısa zamanda suç duyurusunda bulunacaklarını da açıkladı.

  

Yorumlar (0)