1,5 milyon kişinin kimlik bilgilerini çalan çete çökertildi

Türkiye’de yaklaşık 1,5 milyon kişinin kredi ve kimlik kartı bilgilerini çalarak dolandırıcılık yapan çeteye operasyon düzenlendi.

GÜNDEM 15.03.2021, 15:50 16.03.2021, 09:24
1,5 milyon kişinin kimlik bilgilerini çalan çete çökertildi

1,5 milyon kişinin kredi ve kimlik kartı bilgilerini çalarak dolandırıcılık yaptıkları gerekçesiyle haklarında yakalama kararı çıkartılan şahıslardan birisi Muğla merkezli düzenlenen operasyon sonucunda Samsun'da gözaltına alındı.

9 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı

Ülke genelinde 1,5 milyon kişinin kredi ve kimlik kartı bilgilerini çalan şüphelilere yönelik, Muğla merkezli 9 il ve 50 adreste eş zamanlı operasyon yapıldı. Gerçekleştirilen operasyonlar kapsamında ise Samsun’da 1 şahıs gözaltına alındı.

6 ay takip edildiler

Muğla Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 6 ay süren fiziki ve teknik takipler sonucunda insanların gizli kalması gereken bilgilerini çalarak dolandırıcılık yaptıkları belirlenen şahıslar eş zamanlı düzenlenen operasyonlarla birlikte gözaltına alındı.

Operasyon kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri İlkadım ilçesi Anadolu Mahallesi'nde ikamet eden O.A.’nın (21) evine baskın yaptı. Gözaltına alınan O.A.'nın evinde yapılan aramalar sonucu ele geçirilen kredi kartı, flaş bellek ve hard disklere incelenmek üzere el konuldu.

Bilgileri satıp haksız kazanç elde ediyorlarmış

Şüpheli şahısların, milyonlarca insanın kredi ve kimlik kartı bilgilerini satarak yasa dışı yollarla "dark net" ve "deep web" gibi illegal alanlarda sattıkları ve bu şekilde haksız kazanç temin ettikleri belirlendi.

Samsun’da gözaltına alınan O.A. için sağlık raporu alınmasının ardından Samsun Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. O.A.'nın buradan da Muğla'ya gönderileceği bilgisine ulaşıldı.

Yorumlar (0)