1,5 metrelik karda terörist izi sürüyorlar!

Kahraman Mehmetçik, karın 1,5 metreyi bulduğu Tunceli dağlarında teröristlerin izini sürüyor.

GÜNDEM 09.02.2021, 12:41 10.02.2021, 09:22
1,5 metrelik karda terörist izi sürüyorlar!

1062 personelin katılımıyla Tunceli'de gerçekleştirilen Eren-7 Mercan Munzur Operasyonu'nda görev alan kahraman komandolar, 1,5 metre kar kalınlığına sahip Mercan ve Munzur dağlarında bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin izini sürüyor.

PKK/KCK bölücü terör örgütünü Türkiye gündeminden tamamen söküp atmak ve bölgede barındığı öngörülen PKK terör örgütü mensubu teröristleri etkisiz duruma getirmek maksadıyla 11 Ocak 2021 tarihinde başlayan ve 11 Ağustos 2017 tarihinde Trabzon ili Maçka ilçesinde PKK'lı teröristlerin hain saldırısında şehit düşen Eren Bülbül’ün aziz anısına ithafen düzenlenen "Eren" operasyonları sürüyor.

Bu çerçevede Tunceli'de tertiplenen Eren-7 Mercan-Munzur Operasyonu kapsamında, İl Jandarma Komutanlığı bünyesinde görev yapan kahraman jandarma komando, kahraman JÖH (jandarma özel harekât) ile kahraman PÖH (polis özel harekât) ve yiğit güvenlik korucularının bulunduğu 59 operasyonel timden mütevellit 1062 kahraman, karla kaplı Munzur ve Mercan dağlarında, 1,5 metreyi bulan kar altında, dondurucu soğukta bölücü terörle mücadele çalışmalarını azim ve kararlılıkla devam ettiriyor.

Yer yer kar kalınlığı 1,5 metre olan bölgede özel üretim kışlık kamuflajlarla ve helikopterlerin desteğinde karla kaplı dik, ağaçlık ve sarp arazileri didik didik tarayan kahramanlar, sığınak ve mağaralara da girerek PKK'lı teröristlerin barınma alanlarını imha ediyor.

Teröristlere karşı alan hakimiyeti sağlamak ve sağlanan alanları korumak maksadıyla gerçekleştirilen operasyonda kahramanlar, kırsalda arama tarama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yorumlar (0)