1448 aslan, "Yıldırım-5" sürek avına çıktı!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu sabah itibarıyla 1448 güvenlik personeliyle Amanoslar'da "Yıldırım-5 Operasyonu"nu başlattıklarını duyurdu.

GÜNDEM 12.08.2020, 11:36 18.09.2020, 15:55
1448 aslan, "Yıldırım-5" sürek avına çıktı!

Afet Kriminal İnceleme Temel Eğitim Kursu Açılış Programı'na katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Amanoslar'da bu sabah itibarıyla 1448 personel ile Yıldırım-5 Operasyonu başlatıldığını duyurdu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, operasyona katılanlara Allah'tan muvaffakiyet ve koruma dilerken, son terörist etkisiz hâle getirilinceye kadar operasyonların süreceğini bildirdi.

Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu

İçişleri Bakanlığından açıklama yapıldı

İçişleri Bakanlığı da 1448 personelin katılımıyla sabahın erken saatlerinden itibaren Hatay'da "Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu"nun başladığını ilan etti.

Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu

Adana Jandarma Bölge Komutanlığı tarafından başlatılan "Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu"nda, Adana, Hatay, Osmaniye ve Gaziantep İl Jandarma komutanlıklarında görevli kahraman Jandarma Komandolar, yiğit Jandarma Özel Harekâtçılar (JÖH), cesur Polis Özel Harekâtçılar (PÖH) ve kahramanların en önemli destekçileri olan Güvenlik Korucularından oluşan 1448 personelin 97 operasyonel tim hâlinde göreve çıktığı bildirildi.

Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu

15 teröristi yıldırım çarpmıştı

İçişleri Bakanlığı tarafından Temmuz ayında başlatılan Yıldırım Operasyonları serisinde şimdiye kadar bölücü terör örgütü PKK mensubu 15 terörist etkisiz hâle getirilmişti. Ayrıca Yıldırım Operasyonları'nda 30 mağara, sığınak ve depo imha edilmiş, çok sayıda silah ve mühimmat ile gıda ve yaşam malzemesi ele geçirilmişti.

Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu

İçişleri Bakanlığı, Yıldırım Operasyonları ile ilgili yaptığı  açıklamada, yurt içinde terörün tamamen ortadan kaldırılması amacıyla gerçekleştirilen "Yıldırım" operasyonlarının, halkın desteği ile "inançlı, azimli ve kararlı" bir şekilde başarıyla sürdüğü bildirilmişti.

Yıldırım-5 Amanoslar Operasyonu

Terörle mücadele

İçişleri Bakanlığı ve Millî Savunma Bakanlığı hâliazırda yurt içinde ve yurt dışında bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik onlarca operasyon yürütüyor.

Operasyonların biri bitmeden yenisine başlayan Millî Savunma Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı, yaptıkları tüm açıklamalarda "terör örgütü PKK'nın Türkiye gündeminden çıkıncaya, son terörist etkisiz hâle getirilinceye ya da teslim oluncaya kadar operasyonların aralıksız, azim ve kararlılıkla süreceği" vurgusunu yapıyor.

Millî Savunma Bakanlığına ve İçişleri Bakanlığına bağlı kurumlar ile Millî İstihbarat Teşkilatı da terör örgütlerine karşı kusursuz iş birliği içinde çalışmalarını sürdürüyor.

Kahraman Türk komandoları, yiğit Jandarma Özel Harekâtçılar ve Polis Özel Harekâtçılar ile cesur tüm güvenlik güçlerinin de yemini, son terörist kalıncaya kadar sürek avını devam ettirmek ve hainleri inlerinde etkisiz hâle getirmek.

Yorumlar (0)