14 emekli amiral adliyeye sevk edildi

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen 104 emekli amiralin bildirisi soruşturmasında emniyetteki işlemlerinde sona gelinen 14 şüpheli, adliyeye gönderildi.

GÜNDEM 12.04.2021, 18:00 13.04.2021, 12:58
14 emekli amiral adliyeye sevk edildi

104 emekli amiral tarafından imzalanan Montrö Boğazlar Sözleşmesi ile ilgili gece yarısı yayımlanan darbe imalı bildiri, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, sert tepkileri de peşinde getiren bahse konu açıklamayı hazırlayanlar ile varsa irtibatlı oldukları şahıslara yönelik resen soruşturma başlatmıştı.

TCK'nın (Türk Ceza Kanunu) 316/1 maddesinde geçen 'Anayasal düzene ve devletin güvenliğine karşı suç işlemek için anlaşma' suçundan başlatılan soruşturma çerçevesinde 10 emekli amiral gözaltına alınmış, 4 emekli amiral ise yaşları sebebi ile ifadeye çağrılmıştı.

14 emekli amiral ifade verdi

Emekli amirallerden Alaettin Sevim, Ali Sadi Ünsal, Atilla Kezek, Bülent Olcay, Ergun Mengi, Kadir Sağdıç, Nadir Hakan Eraydın, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ ve Türker Ertürk geçtiğimiz hafta pazartesi gözaltına alınmıştı.

Soruşturma çerçevesinde, gözaltına alınmadan ifade vermeleri için tebligatta bulunulan 4 emekli amiral de bugün Ankara Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Atilla Kıyat, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Mustafa Özbey emniyette ifade verdi. 

Adliyeye gönderildiler

Soruşturma çerçevesinde, şüpheliler Alaettin Sevim, Ali Sadi Ünsal, Atilla Kezek, Atilla Kıyat, Bülent Olcay, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal, Ergun Mengi, Kadir Sağdıç, Mustafa Özbey, Nadir Hakan Eraydın, Ramazan Cem Gürdeniz, Turgay Erdağ ve Türker Ertürk'ün Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlandı.

Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçtikten sonra Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. 

Yorumlar (0)