1398 yeni hakim ve savcı kura çekecek

Hakim ve Savcılar Kurulu (HSK) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, mesleğe kabul işlemleri tamamlanan 1398 yeni hakim ve savcının, önümüzdeki günlerde çekilecek kura ile çalışma yerlerinin belirleneceğini duyurdu.

GÜNDEM 15.05.2020, 10:03
1398 yeni hakim ve savcı kura çekecek

HSK (Hakimler ve Savcılar Kurulu) Başkanvekili Mehmet Yılmaz, meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan 1398 hakim ve savcı adayının mesleğe kabul işlemlerinin tamamlandığını, önümüzdeki günlerde çekilecek kura ile çalışma yerlerinin belirleneceğini kaydetti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu Başkanvekili Mehmet Yılmaz, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, meslek öncesi eğitimlerini başarıyla tamamlayan hakim ve Cumhuriyet savcısı adaylarının mesleğe kabul işlemlerinin Hakimler ve Savcılar Kurulu İkinci Dairesi tarafından ele alındığını bildirdi.

Mesleki ve kişisel yeterlilikleri değerlendirilerek 1398 hakim ve savcı adayının mesleğe kabulüne karar verildiğini ifade eden HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, bu hakim ve savcıların önümüzdeki günlerde çekilecek kura ile çalışma yerlerinin belirleneceğini kaydetti.

HSK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, paylaşımında şöyle dedi: 

"Hakim ve savcılarımızın mutlak tarafsızlık içinde, adaletin gecikmeden ve adil sonuçlanması için çalışacaklarına, icra ettikleri görevin kutsallığını hiçbir zaman unutmayıp, mesleğin saygınlığına, tarafsızlıklarına ve vakarlarına gölge düşüren söz ve davranışlardan uzak kalacaklarına, mesleğin yazılı ve yazılı olmayan geleneksel tüm etik kurallarını içselleştirip titizlikle riayet edeceklerine, ferdi olmakla gurur duyduğumuz aziz milletimize, gözümüz gibi koruduğumuz devletimize ve kutup yıldızımız adalete layık bir hakim, savcı olacaklarına dair inancımız mutlaktır. Yolunuz açık, başarınız daim olsun değerli genç meslektaşlarım."

Yorumlar (0)