13 yıl hapis cezası alan Emrah Serbes'le ilgili flaş gelişme!

Trafik kazasıyla 3 kişinin hayatını kaybetmesine yol açan ve 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırılan yazar-senarist Emrah Serbes, İzmir’deki açık cezaevinde kalmasının ardından Silivri Açık Cezaevi’ne geçirildi. 

GÜNDEM 16.02.2020, 09:41 16.02.2020, 10:06
13 yıl hapis cezası alan Emrah Serbes'le ilgili flaş gelişme!

Yazar ve senarist Emrah Serbes, bir arkadaşıyla beraber Bodrum'a giderken 22 Eylül 2017 tarihinde İzmir'in Torbalı ilçesinde bir araca arkadan çarpmış ve araçta bulunan Ayhan Özçelik, eşi Nilgün Özçelik ve kızları Zeynep Özçelik (16) yaşamını yitirmişti. Kazanın ardından Emrah Serbes’in yanındaki arkadaşı Kenan Doğru, direksiyonda kendisinin olduğunu kaydederek teslim oldu. Fakat daha sonra direksiyon başında Emrah Serbes’in olduğu öğrenildi. Kazadan yaklaşık bir hafta sonra Emrah Serbes, sosyal medya hesabından bir mektup paylaşarak suçunu itiraf etti.

Emrah Serbes, ilk başta psikolojisinin iyi olmaması nedeniyle suçu üstlenmediğini kaydederek, "Kendimi hapse hazırlamak için psikiyatri kliniğe yattım. Alkol yoktu." dedi.

Alkollü olduğu ortaya çıktı

28 Eylül 2017 tarihinde tutuklanan Emrah Serbes'in aracında yapılan inceleme sonucu içki şişeleri bulundu. Menemen T Tipi Cezaevi’ne konulan Emrah Serbes’in, kazadan sonra yattığı klinikteki muayenesinde 1.25 promil alkollü olduğu tespit edildi.

13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı

Bunun üzerine Emrah Serbes, "bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak" suçundan 22,5 yıla kadar hapis cezası talebiyle yargılandı. Arkadaşı Kenan Doğru hakkında suç üstlenmekten 2 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İzmir 8. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki yargılama sonucunda Emrah Serbes, 13 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırıldı. 

Eğitim gerekçesiyle Silivri'ye nakledildi

Ceza İnfaz Kanunu’nun yönetmeliğine göre, Emrah Serbes’in mahkûm edildiği suçtan ceza alanlar, cezalarının 10’da 1’i infaz edildikten sonra koşullu salıverilmelerine 7 sene kala açık cezaevine nakledilebiliyor. 

Bunun için kanunda ve yönetmelikte belirtilen koşulları yerine getirmiş olmak gerekiyor. Mahkûmların dosyaları, cezaevi idareleri tarafından hazırlanarak ilgili savcılıklara gönderiliyor. İnceleme sonrası da açık cezaevine geçiş için gerekli onaylama yapılıyor. 

Emrah Serbes’in geçişi de bu kapsamda gerçekleşti. İzmir'in Menemen ilçesindeki açık cezaevinde kalan Serbes, daha sonra "eğitim" gerekçesiyle Silivri Açık Cezaevi’ne geçirildi.
 

Yorumlar (0)