13 terörist etkisiz hale getirildi

Türkiye, Irak ve Suriye'de 13 terörist etkisiz hale getirildi.

GÜNDEM 14.07.2022, 20:04 16.07.2022, 10:07
13 terörist etkisiz hale getirildi

Yurt içinde ve sınır ötesinde terörle mücadele sürüyor.

Türkiye, Suriye ve Irak'ta toplam 13 terörist etkisiz hale getirildi.

Suriye'de 6 terörist öldürüldü

MSB (Milli Savunma Bakanlığı), Kuzey Suriye'deki Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldırı teşebbüsünde bulunan PKK/YPG mensubu 6 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

Bakanlık tarafından gerçekleştirilen açıklamada, "Suriye'de sivillerin güvenlik ve huzurunu bozmayı hedefleyen teröristlere misliyle karşılık vermeyi sürdürüyoruz. Barış Pınarı ve Zeytin Dalı bölgelerine saldırı teşebbüsünde bulunan PKK/YPG üyesi 6 terörist terörist, başarılı bir operasyon neticesinde öldürüldü." denildi.
 

Bitlis'te 2 terörist öldürüldü

İçişleri Bakanlığı, Eren Abluka operasyonları çerçevesinde, Bitlis'e bağlı Hizan ilçesi kırsalında PKK'lı teröristlerle yaşanan çatışmada, biri gri listede bulunan 2 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

İçişleri tarafından gerçekleştirilen açıklamada, Hizan ilçesi kırsalında, güvenlik korucuları ve jandarma komandoların katıldığı, İHA (insansız hava aracı) destekli operasyon gerçekleştirildiği kaydedildi. Operasyon esnasında teröristlerle yaşanan çatışmada, biri gri kategoride bulunan PKK terör örgütü üyesi 2 kişinin silahlarıyla birlikte öldürüldüğü ifade edildi.

Açıklamada, bahse konu bölgedeki operasyonların sürdüğü aktarıldı.

Irak'ta 5 terörist öldürüldü

Kuzey Irak'taki Pençe-Kaplan ve Pençe-Kilit harekat bölgelerinde PKK'lı 5 terörist öldürüldü.

MSB tarafından gerçekleştirilen açıklamada, terörü kaynağında kurutmakta kararlı ve azimli olunduğu kaydedilerek, Kuzey Irak'taki Pençe-Kaplan ve Pençe-Kilit harekat bölgelerinde belirlenen PKK'lı 5 teröristin daha öldürüldüğü duyuruldu.
 

Yorumlar (0)