1,3 milyon'a kampanyalı makam aracı

Özçelik-İş Sendikası Başkanı Yunus Değirmenci’nin 1.8 milyon lira değerinde lüks makam aracı kampanyayla aldı.

GÜNDEM 14.10.2019, 09:24
1,3 milyon'a kampanyalı makam aracı

Memur-Sen’e bağlı Sağlık-Sen Başkanı Semih Dursun’un değeri tahmini 800 bin lira olan Audi A-6 binek araç satın almasının ardından bir yeni sendikada lüks otomobil haberi daha çıktı.

Bu kez de Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Özçelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci lüks makam aracı satın aldı.

"Aracı kampanyayla 1,3 milyona aldım"

Başkan Değirmenci bilinen değeri 1.8 milyon lira olan BMW 7.40 LD Drive model araca ilişkin açıklamasında “Aracı kampanyayla 1.3 milyona, 3 hafta önce aldım” ifadesini kullandı. 

Kampanyayla aldığı makam aracına memleketi Kayseri'nin plaka numarası 38’i yaptırdığı plakasının sonuna ekleterek bir özel plaka yaptıran Başkan’ın zaten Audi A6 marka bir makam aracı mevcuttu. Değirmenci açıklamasında “30 bin ile 50 bin lira arasında” bir maaş aldığının altını çizdi.

Sendikanın menfaatleri...

Sözcü'den Ali Ekber Ertürk'ün haberinden aktarıldığına göre Değirmenci “AUDI, arıza yapıyordu, yolda kalıyordu. Oturduk, yönetim kuruluyla konuştuk. Önce, yeni bir Audi'yi sorduk. ‘Kaç lira' dedik. ‘800 bin' dediler. ‘Kaç yıl gider' dedik, ‘4 yıl' dediler. Sonra BMW'yi sorduk. ‘Fiyatı ne' dedik, ‘1 milyon 800 bin lira' dediler. Kampanya varmış, 1 milyon 300 bin liraya veririz dediler. ‘Ömrü kaç yıl' diye sorduk, ‘10 yıl' dediler. Baktık, sendikamızın menfaatleri için bu daha uygun, bunu almaya karar verdik. Benden sonra gelecek olan arkadaşa da hem yeni bir araba hem de yeni bir bina bırakmış olacağım.”

"Ben tasarrufu iyi bilirim"

Bir diğer iddia ise Öz-çelik sendika Başkanı Değirmenci'nin maaşına zam yapılarak 50 bin liraya yükseltildiği yönünde fakat Değirmenci, “O kadar değil. 30 ile 50 bin lira arası” diyerek bu iddianın tamamen doğru olmadığını söylüyor.

Maaş zammına ilişkin konuşan kampanyalı makam aracı sahibi Değirmenci, “Oturduk, konuştuk. Bir düzenleme yaptık. Benim yönetim kuruluyla maaşım aynıydı. Arkadaşlar ‘Başkanım, siz bizden daha çok çalışıyorsunuz' deyince benim maaşım biraz daha arttırıldı. Ben Kayseriliyim, tasarrufu iyi bilirim. Sendikamdan herhangi bir temsil gideri ya da benzeri bir harcamada bulunmam” diyerek tasarruftan yana olduğunu vurguladı.

Yorumlar (0)