"13 kardeşimizi kurtarmak için çok uğraştık"

Gara'daki 13 şehitle ilgili, teröristlerin ellerinden nasıl kurtaracaklarının hesabını hep yaptıklarını ve çok uğraştıklarını belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'ye "Hani siz PKK'nın arkasında değildiniz?" diye sordu ve "Bal gibi de arkasında ve yanındasınız" diyerek, NATO'da birliktelik sürecekse artık ABD'nin teröristlerin yanında yer almayacağı uyarısında bulundu. Irak yönetimleriyle PKK'nın bitirilmesi noktasında mutabık olduklarını belirten Erdoğan, Gara'dan sonra herkesin önünde iki yol bulunduğunu söyledi.

GÜNDEM 15.02.2021, 15:05
"13 kardeşimizi kurtarmak için çok uğraştık"

Pençe Kartal-2 Harekâtı ile sözlerine başlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bölücü terör örgütü PKK'nın bütün mağaralara bütün inlerine gireceklerini söylediklerini 42 teröristin de bu esnada gebertildiğini belirterek, her geçen sene daha da güçlenen ve gelişen Türk Ordusu'nun karşısında durabilecek ne bir piyon güç ne de bir terör örgütü olduğunu söyledi.

"Gara'daki 13 şehidi kurtarmak için hep hesap yaptık"

Kahraman Türk askerinin önünde duramayan bölücü ve hain terör örgütü PKK'nın alçaklıkta sınır tanımadığını, alçak değil çukur olduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Gara'da şehit olan 13 kardeşimizi bu teröristlerin ellerinden nasıl kurtaracağız diye hep bunun hesabını yaptık ve çok uğraştık." dedi.

ABD'ye PKK uyarısı

Amerika Birleşik Devletleri'ne uyarıda bulunan Erdoğan, "Hani siz PYD'nin, YPG'nin, PKK'nın yanında değildiniz? Bal gibi de arkasında ve yanındasınız." dedi.

"Artık yağma yok" diyerek ABD'ye seslenişini sürdüren Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile Türkiye'nin karşılıklı olarak eğer NATO'da ve dünyada müttefikliği sürecekse, ABD'nin teröristlerin yanında yer almayacağını vurguladı.

"13 şehidin kanı PKK destekçilerinin ellerine bulaştı" 

Kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin mekan ve zaman sınırı tanımadan, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu, milletin bekası için gerekli her harekatını kendi imkan ve kabiliyetiyle gerçekleştirebilecek düzeye ulaşmasından gurur duyduklarını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gara'daki 13 şehidin kanının terör örgütüne destek veren, sahip çıkan, sempati duyan herkesin eline bulaştığının altını çizdi. 

Sosyal medya da sorumlu!

Bölücü terör örgütü PKK'nın propaganda mecralarına dönüşen sosyal medya ağlarının 13 silahsız masum Türk vatandaşınının alçakça infazından sorumlu olduğunu belirten Edoğan, bu sözünün "ülkenin güvenliğini, toplumun huzurunu, Türkiye'nin millî çıkarlarını tehdit eden; özgürlük, hak ve demokrasi kılıfı altında Türkiye'deki terör örgütlerine ve terör örgütünün sivil ve siyasi uzantılarına sınırsız destek sağlayanlara" olduğunu kaydetti.

PKK bölücü terör örgütünün sivil katliamları kitaplaştırılsa, Batılıların şanlı ansiklopedilerinin hacimlerini bile geride bırakacağını ifade eden Erdoğan, darbe, vesayet, siyasi ve sosyal krizlerin Türkiye'sinden millî iradeyle yönetim sistemini değiştiren hatta yeni sivil anayasayı konuşup tartışabilen bir Türkiye konumuna gelindiğini, ne Türkiye ile ne bölge insanıyla ne evrensel insani ve ahlak değerleriyle hiçbir ilgisi bulunmadığı kesinleşen PKK terör örgütünün başının tamamen ezmenin boyunlarının borcu durumuna geldiğini kaydetti.

Teröristlerin, güvendikleri dağlara tek tek kar yağdığını bilmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, Gara'da yaşanan 13 silahsız insanın katliamından sonra artık hiçbir kuruluş, yapı, ülke ve kişinin, Türkiye'nin Suriye ve Irak harekâtlarını sorgulayamayacağının altını çizdi.

"PKK'yı bitirme konusunda Irak ile mutabıkız"

Irak'taki merkezi ve bölgesel yönetimlerle terör örgütü PKK'nın tamamen bitirilmesi noktasında Türkiye'nin mutabık olduğunu belirten Erdoğan, parasını veren herkesin kiralık katil gibi kullandığı sürüye dönüşen PKK terör örgütünün son üyesinin etkisiz duruma getirilinceye kadar mücadeleye deval edeceklerini bildirdi.

"PKK için ne Kandil ne Sincar, hiçbir yer güvenli değil"

Türkiye'nin her yerde, bir gece ansızın teröristlerin tepesine binebilecek imkâna, kararlılığa ve güce sahip olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, teröristler için ne Sincar ne Kandil ne de Suriye'de oldukları hiçbir yerin artık güvenli olmadığını ifade etti.

PKK içindeki kandırılmışlara çağrı!

PKK terör örgütünün içinde bulunan, kandırılmış ya da kaçırılmış tüm gençlere seslenen Türkiye Cumhurbaşkanı, kiralık katiller ordusundan ivedilikle kurtulmaları çağrısında bulunarak, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, samimi pişmanlık gösteren ve kendisine gelen her insana şefkatle muamele ettiğini hatırlattı.

Ya Türkiye ya PKK...

Gara'da 13 silahsız Türk'ün yakın mesafeden başlarına kurşun sıkılarak katledilmesinden sonra herkesin önünde iki yol bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, ya Türkiye ile birlikte hareket ederek teröre karşı "fakatsız, amasız, lakinsiz" tavır alacaklarını ya da eli kanlı terör örgütü PKK'nın her cinayetinin ortağı olarak evvela vicdanlarda, sonra uluslararası platformlarda hesap vereceklerini bildirdi.

Yorumlar (0)