120 saat bitti, 150 saat başladı

ABD ile anlaşılan 120 saatlik süre önceki gece dolmuştu. Rusya ile yapılan anlaşma sonrasında ise gözler sınır hattına çevrildi. Teröristlerin o bölgeleri boşaltmak için 150 saatleri var.

GÜNDEM 24.10.2019, 09:40
120 saat bitti, 150 saat başladı

ABD ile varılan anlaşma sonucu Barış Pınarı Harekâtı'na 120 saat ara verilmişti. Verilen 120 saatlik süre önceki akşam tamamlandı. Anlaşmanın sona ermesiyle Tel Abyad ve Resulayn'da bir çatışma yaşanmadı. Millî Savunma Bakanlığından gelen açıklamada," Mevcut harekât bölgemiz dışında yeni bir harekât gerçekleştirilmesine bu durumda bir ihtiyaç kalmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

ABD adına bir üst düzey yetkili Reuters'a, "Suriye'nin kuzeyindeki terör güçleri 'güvenli bölge'yi boşalttı." şeklinde konuştu.

"Atmamız gereken adımları atacağız"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sona eren 120 saatlik süreye dikkat çekerek, "Verilen sözler henüz tam anlamıyla yerine getirilmiş değil. Gereken adımları atacağız." dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözleri, "bölgede hala terörist unsur mu var" sorusunu akıllara getirdi. Bir grup teröristin hala Resulayn'ın güneyinde bulunduğu iddia edilirken, PKK/YPG mensubu teröristlerin bulunduğu düşünülen noktalara dar kapsamlı operasyonlar yapılması da gündemde. Bu ihtimal göz önünde bulundurularak Resulayn ve Tel Abyad'da yaşanacak her türlü taciz ve saldırılara anında yanıt verilmesi için önlemler alınmış durumda.

150 saat başladı

Türkiye'nin Rusya ile vardığı mutabakat sonucunda bölücü terör örgütü PKK/YPG'lilerin Menbiç, Ayn el Arap (Kobani), Tel Rıfat, Derbesiye, Malikiyye ve Kamışlı'dan çekilmek üzere 150 saatlik süresi başladı.

Dün öğle saatlerinde Rus askerî polisi Kobani'ye zırhlı araçlarla giriş yaptı. Bu araçlar Kobani'de devriye görevi yaptı.

Yorumlar (0)