"120 saat bitince kaldığımız yerden devam!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile varılan anlaşmaya ilişkin "Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder" ifadelerini kullandı.

GÜNDEM 19.10.2019, 18:19 19.10.2019, 19:41
"120 saat bitince kaldığımız yerden devam!"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Toplu Açılış Töreni'nde vatandaşlara seslendi.

Erdoğan, ayrıca törene katılan bakanlar ve vatandaşlarla Mehmetçik'e destek olmak için asker selamı verdi. 

"Baktık ki verilen sözler tutulmuyor..."

Erdoğan "Baktık ki bize verilen sözler tutulmuyor, sınırlarımızın güvenliği tehdit altında, Suriyelilerin ülkelerine geri dönüşü için gereken ortam oluşmuyor, yeniden kolları sıvadık." dedi.

"Bugün bir kez daha soruyorum; hangi çılgın bize zincir vuracakmış? Soruyorum" diyen Erdoğan, "Terör örgütleriyle koyun koyuna yatanlar mı bize zincir vuracakmış? Soruyorum, ellerinde yüz binlerce masumun kanı olanlar mı bize zincir vuracakmış? Soruyorum, Suriye'de öldürülen 1 milyon sivili görmeyip de ülkemizin teröristleri hedef alan operasyonuna tepki gösterenler mi bize zincir vuracakmış? Soruyorum, Türkiye, yıllardır 4 milyon sığınmacıyı topraklarında barındırırken korkudan sınırlarının arkasına saklananlar mı bize zincir vuracakmış?" ifadelerini kullandı.

Erdoğan şunları söyledi:

"Pazarlık sünnettir diyerek masada güvenli bölgenin teröristlerden arındırılması, tahkimatlarının ve mevzilerinin yıkılması işi için evet 120 saatte mutabık kaldık. Bugün ikinci gün, salı gecesi süre bitiyor. Vardığımız mutabakatı yazılı bir 13 maddelik metne dönüştürdük. Toplantıdan sonra Amerikan tarafı da Türk tarafı da kendi anlayışına göre konuyu kamuoyuna açıkladı. Biz ne söylediğimizi, ne istediğimizi, bunları hangi şartlar altında uygulayacağımızı gayet iyi biliyoruz. Olursa olur, olmazsa 120 saatin bittiği dakika kaldığımız yerden devam eder, teröristlerin başını ezmeyi sürdürürüz."

Yorumlar (0)