12 terörist etkisiz hâle getirildi

Millî Savunma Bakanlığından (MSB) yapılan açıklamada, Barış Pınarı bölgesinde 12 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiği bilgisi verildi.

GÜNDEM 03.05.2020, 12:47 03.05.2020, 13:25
12 terörist etkisiz hâle getirildi

Barış Pınarı bölgesine sızma girişiminde bulunan ve taciz ateşi açan bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu 12 teröristin etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

MSB'den (Millî Savunma Bakanlığı) yapılan açıklamaya göre, dün akşam saatlerinde Barış Pınarı bölgesinde Tel-Abyad yerleşim yerinin güneybatısındaki TSK (Türk Silahlı Kuvvetleri) unsurlarına, üzerinde doçka yüklü araçlarla taciz ateşi açıldı. Bu faaliyetle koordineli olarak başka bir istikametten de sızma girişiminde bulunuldu.

Bölgede konuşlu keşif ve gözetleme vasıtalarıyla bölücü terör örgütü PKK/YPG mensubu 10 ila 15 teröristin saldırıya katıldığı saptanarak, derhal tüm harekat merkezleri bilgilendirildi ve birlikler alarm durumuna geçirildi.

Bölgedeki ateş destek vasıtaları ve hafif silahlarla PKK/YPG'li teröristler ve muhtemel kaçış istikametleri meşru müdafaa kapsamında ateş altına alındı. İsabetli atışlar sonucunda 12 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.

Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinde ve dost unsurlarda zayiat bulunmuyor.

Bölgedeki barış ve huzurun devamı için keşif, gözetleme ve insani yardım/destek faaliyetlerine aralıksız sürdürülüyor.

Yorumlar (0)