117 sinemacıdan Gezi bildirisi: "Susmuyoruz, sinmiyoruz, korkmuyoruz!"

Yönetmen, senarist ve oyunculardan oluşan 117 isim, "Gezi döneminde nerede duruyorsak, bugün tekrar oradayız." sözleriyle bir bildiri imzaladı. 

GÜNDEM 28.04.2022, 09:49
117 sinemacıdan Gezi bildirisi: "Susmuyoruz, sinmiyoruz, korkmuyoruz!"

Gezi Parkı olaylarına yönelik görülen davada Osman Kavala ve diğer kişilerin ağır cezalarla hapis cezası almasından sonra karara tepkili olan sinemacılar, bir bildiri yayınladı.

Birçok ünlü isim var!

Müjde Ar, Nur Sürer, Mehmet Günsür, Mert Fırat, Perihan Savaş, Ercan Kesal, Halil Ergün, Meltem Cumbul ve Şevket Çoruh gibi isimlerin de imza attığı bildiride şu sözlere yer verildi:

"Gezi döneminde nerede duruyorsak, bugün yine oradayız"

"Bundan 9 sene önce, 2013 senesinde vicdanlı insanların şehrine sahip çıkmak amacıyla başlattığı ve Türkiye geneline yayılıp milyonlarca insanın paylaştığı Gezi döneminde nerede duruyorsak, bugün tekrar oradayız.

Aynı suçlamadan daha önce beraat etmiş, meslektaşımız Çiğdem Mater'in de aralarında olduğu Can Atalay, Mücella Yapıcı, Tayfun Kahraman, Hakan Altınay, Mine Özerden, Yiğit Ali Ekmekçi'ye yönelik verilen 18'er yıllık, Osman Kavala'ya ağırlaştırılmış müebbet hapis cezalarını bize verilmiş sayıyor ve herhangi bir somut delile dayanmayan kararlara itiraz ediyoruz."

“Susmayacağız”

"Bu ülkenin sinemacıları olarak bizler, içinden çıkmış olduğumuz toplumun yüzü, sesi ve sözüyüz. Bu karara yönelik öfkemizi cesarete ve umuda çevirip Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkarmak amacıyla elimizden geleni ardımıza koymamayı bir borç; özgürce yaşanacak bir ülkeyi hep birlikte kurmayı bir görev kabul ediyoruz.

Korku imparatorluğu kurmak üzere girişildiği ortada olan hukuksuzluğa seyirci kalmayacağız. Sinmiyoruz, korkmuyoruz, susmayacağız!”

Yorumlar (2)
Hasna Kara 2 yıl önce
bunlar soytarı lar bildiri yayınladığına göre...verilen kararlar devletin milletin faydasına
Karapusat 2 yıl önce
Korku kapinizdan içeri girdi Terröre destek veren herkes korkacak