112 terörist etkisiz hâle getirildi

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde devam eden Pençe Harekatı ile bölgede yürütülen operasyonlarda toplam 112 terörist etkisiz hâle getirildi.

GÜNDEM 28.06.2019, 10:40 28.06.2019, 10:46
112 terörist etkisiz hâle getirildi

Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde devam eden Pençe Harekatı'nda etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 60 oldu.

Milli Savunma Bakanlığı, Hakurk bölgesinde 27 Mayıs'tan beri başarıyla devam eden Pençe Harekatı'na ilişkin açıklamada bulundu. Açıklamada, 2 teröristin daha hava harekatıyla etkisiz hâle getirildiği, böylece Pençe Harekatı'nda öldürülen terörist sayısının 60'a ulaştığını kaydetti. 

Pençe Harekatı ile koordineli olarak Kandil, Avaşin, Basyan ve Metina gibi bölgelere düzenlenen hava harekatlarında, terör örgütü PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki mevzileri vuruldu ve toplam 52 PKK'lı terörist etkisiz hâle getirildi.

Böylece Pençe Harekatı ile bölgede yürütülen operasyonlarda etkisiz hale getirilen toplam 112 terörist etkisiz hâle getirildi.  

Pençe Harekatı ile komandoların, örgütün kullandığı sığınak, barınak, mağara, yaşam malzemeleri, mayın ve el yapımı patlayıcıları tespit ederek imha etmeye devam ettiği bildirildi. 

Kandil'e hava harekatı düzenlendi 

Pençe Harekatı ile koordineli olarak Irak'ın kuzeyindeki Kandil bölgesine gerçekleştirilen hava harekatında, PKK'lı teröristlere ait silah mevzisi, sığınak, barınak ve mühimmat depoları vuruldu.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyinde devam eden Pençe Harekatı ile koordineli olarak Kandil bölgesine hava harekatı düzenlendiğini duyurdu. 

Harekatta PKK'lı teröristlere ait silah mevzisi, sığınak, barınak ve mühimmat depoları işlevsiz hale getirildi.

Yorumlar (0)