11 sivil şehit olmuştu, hasar tespiti yapıldı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Mardin'de 11 sivilin şehit olduğu yerleşim yerlerinde hasar tespit çalışmasını tamamladı.

GÜNDEM 19.10.2019, 14:36
11 sivil şehit olmuştu, hasar tespiti yapıldı!

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik Barış Pınarı Harekâtı'nı başlatmasının ardından Kamışlı kentinden, sınır hattındaki Mardin'in Nusaybin ilçesine 300'ü aşkın havan ve roket mermisi atıldı.

10 Ekim günü atılan havan ve roketler, Fırat Mahallesi'ndeki apartman dairesine isabet etti. Fatma Yıldız ile kızları Emine ve Leyla Yıldız şehit olurken, 24 kişi yaralandı.

11 Ekim günü de Yenituran Mahallesi'nde bulunan farklı noktalara havan mermileri isabet etti. 8 sivil şehit olurken, 35 kişi yaralandı. 

Rapor tutulacak

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri tarafından havan ve roketatar mermilerinin düştüğü mahallelerde hasar tespiti yapıldı. Ev ve araç sahipleriyle görüşmede bulunan ekipler, rapor tutacak.

"En son düştüğünde insanlar vefat etti"

Saldırıda iş yeri hasar gören Fatih Keskin, "Herkes sağa sola koştu. Sonra insanlar toplandı, bu sırada bir tane daha düştü. En son düştüğünde ise insanlar vefat etti. Dükkanımın camları kırıldı. Evler zarar gördü, araçlar pert oldu." diye konuştu.

Kamışlı'da sessizlik hâkim

Nusaybin'e komşu Kamışlı'da sessizlik hâkim durumda. Terör örgütlerini simgeleyen flamaların dalgalandığı ilçenin sınır hattındaki Suriyeliler, bugün tarlalarına döndü. Suriyeliler, tarlalarda çapa yaparak ekili mahsulü suladı.
 

Yorumlar (0)