100 TL’yi klozete atmıştı: Sosyal medya fenomeni hakim karşısında

Sosyal medya hesabı üzerinden 100 TL’yi klozete attığı dakikalara ait anları paylaşan fenomen, hakkında 7 sene 6 aya kadar hapis istemiyle ilk defa hakim karşısına çıkarak savunmasını yaptı.

GÜNDEM 23.12.2022, 16:46 24.12.2022, 17:24
100 TL’yi klozete atmıştı: Sosyal medya fenomeni hakim karşısında

Anadolu 43. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya sosyal medya fenomeni ve avukatı hazır bulundu.

Savunmasını yaptı

Sosyal medya fenomeni savunmasında şu ifadelerde bulundu: "Şu zamana kadar yaşantımda politik ve siyasi bir davranışta bulunmadım. Bu düşünceyle sosyal medyada herhangi bir gönderi atmadım. İddiaya bahsi geçen durumun yanlış bir anlama çıkarılacağını fark ettiği an hızlı bir şekilde videoyu kaldırdım ve yaşananlara dair açıklamada bulundum. Aklımdan kötü bir şey geçmedi. Zaten ben parayı klozete atmadım. Beni takip eden kişiler de bu durumu gayet iyi biliyor. Atatürk'e karşı herhangi bir hakaretim ya da kastım bulunmamaktadır. Devletin egemenliğini aşağılama noktasında herhangi kastım olmamıştır. Tarafıma yapılan suçlamayı asla kabul etmiyorum. Paylaştığım gönderinin sonunda dile getirmiş olduğum ifadelerde de herhangi bir şekilde suç kastım bulunmamaktadır. Bende öncesinde daha farklı şekillerde parayı açık bir şekilde aşağılayan videolar çekilmişti. Fakat bana şu an bir gözaltı kararı verildi. Henüz bir dava da bulunmuyor. İlk olarak beraatımı diğer türlü adıma karşı olan tüm hükümlerin uygulamaya alınmasını istiyorum. Hakkımda ceza verilmesi durumunda hükmün paylaşımının geri bırakılmasını onaylıyorum." dedi.

Mahkeme sosyal medya fenomeni hakkında adli kontrol şartının kaldırılması yönünde karar alarak, duruşmayı ileri tarihe attı.

Yorumlar (0)