100 bin kişinin banka hesabını hack'lediler

100 bin kişinin banka hesabını hack'leyen çetenin milyonlarca liralık vurgun yaparak para içinde yüzdüğü ortaya çıktı.

GÜNDEM 11.10.2019, 10:27 11.10.2019, 16:22
100 bin kişinin banka hesabını hack'lediler

Türkiye’de faaliyet gösteren yerli ve yabancı bankaların resmi internet sitelerinin birebir aynısını tasarlayıp, siteden işlem yapmaya çalışan 100 bin kişinin banka hesap bilgilerini ele geçiren ve yaklaşık 2 milyon TL değerinde vurgun yapan 8 kişilik çete çökertildi.

Alınan bilgiye göre, Kocaeli Emniyeti Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlardan banka hesaplarındaki paraların boşaltıldığı yönünde gelen ihbarları değerlendirerek araştırma başlattı. Hack'lenme olayıyla ilgili inceleme başlatan ekipler, vatandaşların paralarını bulunduğu bankaların resmi internet siteleri yerine, ‘Hacker’lar tarafından tasarlanan sahte siteler üzerinden hesap yaptığını belirledi. Polis ekipleri tarafından yapılan incelemelerde ‘Hacker’ların Türkiye’de bulunan bankaların resmî internet sitelerinin tasarım olarak birebir aynısının yazılımını yapıp, sosyal medyadan ilgi çekici reklamlarla vatandaşları bu sitelere yönlendirdiğini ve siteden işlem yapan vatandaşların kimlik bilgileri üzerinden hesaplarındaki paraları çektikleri tespit edildi.

Çete üyesi 8 kişinin yaşları 17-20 arasında

Polis ekipleri, vatandaşların banka hesaplarında bulunan paraları, birlikte çalıştıkları şahısların banka hesaplarına, GSM numaralarına havale yöntemi ile gönderdiklerini tespit ettiği çetenin çökertilmesi için araştırmalarını derinleştirdi.

Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ve koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ilginç yöntemleri ile vatandaşları dolandırdığı tespit edilen çetenin çökertilmesi için Kocaeli merkezli İstanbul ve Adana’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen operasyonda F.A. (20), M.İ.S. (19), İ.B.Ş. (20), O.Ö. (20),T.E. (20), Y.T. (20), MT.A. (17) ve M.T. (20) yakalanarak gözaltına alındı.

Vatandaşların paralarıyla alem yaparken fotoğraf çekilmişler

Yakalanarak gözaltına alınan şüpheliler, polis ekipleri tarafından Kocaeli Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyal, cep telefonu, silah ve suç unsurlarına ve 450 bin TL değerinde 2 adet lüks otomobile el konuldu. Şüphelilere ait dijital materyallerde yapılan incelemelerde şahısların 100 bin kişinin banka hesaplarını ele geçirdikleri ve bu yöntemle yaklaşık 2 milyon TL’lik hırsızlık yaptıkları tespit edildi. Çete üyelerinin telefonlarında yapılan incelemelerde ise vatandaşların paraları alem yaparken çektirdikleri fotoğraflar bulundu.

Kocaeli Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan şüpheliler, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yapılan sağlık kontrollerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar (0)