100 bin imza süreci başladı: YSK yeni uygulamayı duyurdu

YSK Başkanı Ahmet Yener, oy kullanacak kişiler tarafından toplanacak 100 bin imzayla Cumhurbaşkanı adayı olma talebinde bulunanlar adına başvuru sürecinin başladığını açıklarken yeni bir uygulamayı da paylaştı.

GÜNDEM 22.03.2023, 10:59 22.03.2023, 11:12
100 bin imza süreci başladı: YSK yeni uygulamayı duyurdu

14 Mayıs seçimlerine kısa bir süre kaldı. Cumhurbaşkanı adaylığı adına başvuru süreci başladı. Aday olma düşüncesinde olan isimler de başvuru adına Yüksek Seçim Kurulu'na başvuruda bulunuyor. Bu noktada Doğu Perinçek, Fatih Erbakan, Sinan Oğan ve Muharrem İnce adaylık başvurusu gerçekleştirdi. 4 ismin cumhurbaşkanlığı adaylığı adına 22-27 Mart tarihleri aralığında 100 bin imzayı sağlaması gerekiyor.

İmza süreci başladı

Cumhurbaşkanı adayları adına 100 bin imza için aşamaların başladığını Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener açıkladı.

Adaylık başvurularının sonrasında gereken 100 bin imza ise 22-27 Mart tarihleri arasında toplanacak. Siyasi partiler tarafından cumhurbaşkanı adaylığı adına gerçekleştirilecek başvuru süresi ise 23 Mart günü saat 17.00'de tamamlanacak.

Öte yandan bugün gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanı adaylığı adına 100 bin imza işleyişinde yeni bir uygulamayı duyurdu.

“Anbean takip edilecek”

Konu ile ilgili açıklamada bulunan YSK Başkanı Yener şu ifadelerde bulundu: “Milletvekili ve cumhurbaşkanı seçimlerinde, oy verecek kişilerce aday çıkarılma talebinde bulunan cumhurbaşkanı adaylarımız dün kurulumuzca duyurulmuştur.

Bugün cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilme talebinde bulunanların imza süreci başlatılmış olup 27 Mart Pazar tarihinde saat 20.00’de tamamlanacaktır.

Bugünden başlayarak il ve ilçe temelinde anlık şekilde hangi adaya kaç adet imza atıldığının ekranda takip edilmesi mümkün olacaktır.

Güvenli ve şeffaf bir ortam adına bu sistemimizi salonda talep eden temsilcilerimize ve adaylarımıza, imza süreci tamamlanana kadar izleme imkanı sağlanacaktır. Günün sonunda ise sonuçlar kamuoyu ile de paylaşılacaktır.”

Yorumlar (0)